lördag 15 september 2012

jagharingenrubrikpåg

Blev väckt kl 10 imorse, och då var de bara att ge sig ut för lite lantissysslor. Nämligen stapla ved 1 h. Gjorde de bara för pengarnas skull ofcourse ;)

För att göra allting kort så har jag annars idag ätit, pluggat, solat, bakat, spelat piano, ätit igen, suttit på muggen, ätiiiit, degat framför både tv och dator, ätit lite till osv osv...

Ikväll skulle jag iväg på 18-årsfirande var de tänkt men jag kan inte pga personliga skäl.
Blir en kvällspromenad i solnedgången nu med mamma och Stefan. Heijdåe!

fredag 14 september 2012

Fredag

Just nu så sitter jag framför brasan här hemma med en tjock katt brevid mig och äter en fryst köttbulle heh... Lite random!
Sen kan väl alla vara gulliga att sluta klaga på regnet? Eller är det bara jag som är konstig och tycker det är mysigt?! Okej det äär väl aldrig kul att gå 1 km till matsalen i regn och storm på skoltid men det finns ju värre saker ;)

Oj, nyss kom mamma hem och sa att hon ska till gymmet om knappt tio min så nu måste jag stänga ner datorn och byta om och åka!

Förövrigt ut att bli en lugn fredagskväll. Orkar inte åka bort, det får bli imorgon istället :)

 

torsdag 13 september 2012

Höst + 3 kg!

Jag diggar verkligen hösten, mörkret och kylan, att få tända ljus om kvällarna och bara myyysa! :)
Ikväll var jag ute på en kort promenad också och man kände verkligen hur kallt det börjar bli. Sen när jag kom in igen så hade Stefan börjat elda här hemma för första gången för i höst! Det ända jobbiga är iskalla mornar när man står och bara väntar på bussen. Skiter seriöst på mig av frusenhet då! :( hah!

En annan positiv sak är att jag har gått upp lite över 3 kg nu! Förut var de bara 1 kg men sen bara poff!? Så nu är jag i normalvikt igen :D

Jag och eve hade lite kul på engelskan idag... ;)
(Ska föreställa en person bakifrån som spanar in sin egna rumpa xD)

Lawless - bloggerfy inläggLäs mer om Lawless!

Lawless är den sanna berättelsen om bröderna Bondurant - fräcka och orädda unga spritlangare som kom att bli legendariska brottslingar. Biopremiär imorgon 14 september!

onsdag 12 september 2012

På språng

Hej på er! Får bli ett stressigt inlägg här för jag ska iväg till ica och sen gymmet en sväng... Har iaf känt mig lite piggare både igår och idag. Har orkat lite mera!
Sen har jag under dagen garvat åt alla som gjorde vattenlivräddningen idag när dom såg ut som flytande köttbullar i bassängen ;) haha! Torrdräktena som dom använde såg galet roliga ut innan man tog ur luften som samlades innanför. Sen blev det vanliga lektioner.

Ungefär så här ser mina dagar ut i skolan. (+ hälsopedagogik sista lektionen på torsdagar men vi har håltimme imorgon OHYES!!) Och ja jag är nöjd :)
 

ska förmodligen beställa denna tröja från skolshoppen också fast i grå :)

tisdag 11 september 2012

Tjänna

Kan äntligen pusta ut lite efter 2 prov den här veckan. Fick dessutom betyget A i läxförhöret om medicinska termer! :D stolt... (y)
Så förutom prov idag har det varit en helt okej dag. 3orna har undervisat HLR (hjärt-lung räddning) för oss och sen så var hälsopedagogiken bra också! 
 
Sen så luncha vi på donken också bara för att alla ville de, så då var de väl bara att hänga med ;)

Imorgon blir det vattenlivräddning och fystest på brandstation :) Jag hoppas verkligen att jag är en aning pigg imorgon så att jag kan ta vara på det roliga!

måndag 10 september 2012

Det här är jag (kopierad text)

Hypo 2 - hypotyreos 

Har du brist på energi, är kroniskt trött och nedstämd med låg kroppstemperatur och kanske symtom som värk, torr hy, håravfall, magproblem och ständiga infektioner - men är frisk som en nötkärna enligt blodproven? Då kan du lida av hypotyreos - brist på de livsviktiga sköldkörtelhormonerna som påverkar energinivån i varje cell i vår kropp


Läste en lååång sida med alla olika symtom, jag raderade alla som jag inte hade och detta är vad som blev kvar, det som jag har alltså:

Typiska symtom vid hypometabolism är en kropp som går på lågvarv med låg kroppstemperatur frusenhet, kroniskt trötthet, minskad produktion av sådana hormoner som normalt gör så att vi lägger på oss vikt (viktnedgång), utmattning, sömnstörningar/kan sova hur mycket som helst utan att bli piggare, svaghet, ångest, oro, nedstämdhet, irritabilitet, ökad aptit, depression, koncentrationssvårigheter, försämrat minne, yrsel, huvudvärk, stickningar och domningar, torrt hår och håravfall, sval och blek hud, allergier, hörselnedsättning, menstruationsstörningar, svimningskänsla/svimmningar, blodtrycksförändringar (för lågt eller för högt), låg puls/bradykardi (mindre än 50 slag per minut) eller hög puls, försämrad blodcirkulation (iskalla händer och fötter), förstoppning, orolig mage, lågt blodsocker/hypoglykemi, osv osv OSV...

Tack till alla som stöttar mig igenom den här skiten, nån dag vet jag att det tar slut!

söndag 9 september 2012

whaat..?

Okej förra veckan hade jag 48 slag/min i vilopuls, nu har jag nästan exakt 100. Vad är det som händer!? Fattar 0! Förvirrad tjej här alltså...