fredag 19 december 2014

JULLOV.

Igår hade jag alltså sista praktikdagen på sjukhuset. Blev en liten adrenalinkick också då jag fick vara med om mitt första akutlarm på en av mina patienter. Jösses vilka turbo-ben man fick då ;) Jag kan såklart inte skriva i detalj vad som hände här pga sekretess. Men det var ändå spännande att få uppleva det och vara med. Jag kände mig hela tiden lugn och fokuserad så det var inga problem alls. Akutsjukvård och palliativ vård som vi hade på den här avdelningen (=vård vid livets slutskede) tycker jag är superintressant och är ju förmodligen nått som jag vill hålla på med. Jag tror själv att jag skulle passa väldigt bra på en akutmottagning just för att jag alltid behåller lugnet och kan se/uppleva i stort sett vad som helst utan att påverkas allt för mycket.

Känns iallafall skönt med lov nu men riktigt tråkigt att lämna praktiken. Har lärt mig så galet mycket saker, fått sett jättemycket som allt ifrån operation till strålbehandlingar, och helt enkelt jobbat som vilken undersköterska som helst. Och jag hade helt klart dom bästa handledarna och kollegorna!! <3 p="">

måndag 15 december 2014

''Allting händer dig just nu!''

MÅNDAG NU KÖR VI! Jag har varit på min praktik hela helgen så det har varit och är full rulle för mig fram tills Torsdag eftersom att jag valde att vara ledig på Fredag istället för Tisdag.
Min hals känns dock sämre IGEN och  jag har en stor praktikuppgift som jag inte är färdig med. Och ännu en sak som dök upp igår är att dom på etage hörde av sig till mig och ville ha med mig på deras karaoketävling på Fredag som jag blev uttagen till. Jag har skrivit mera om det här. Mamma blev iallafall glad när jag nämnde det. ''Men oj! Allting händer dig just nu!'' var det hon sa (på ett positivt sätt alltså). Och ja det kan jag säga att jag håller med om, inte bara det här utan annat också :)
Så jag gick iallafall runt här hemma och sjöng hela kvällen efter att jag pratat med etage bara för att komma på nån låt. Det slutade tyvärr med att jag tappade rösten totalt och den är fortfarande borta haha! Men syrran kommer ju upp då så vi får se hur jag gör med allt det där.

Mor min färgade håret på mig igår också.