torsdag 20 mars 2014

#typicalbecka

Rekommenderar verkligen inte att göra havregrynsgröt i mikro.. Aldrig. Nånsin.
Allting kokade över så det blev gröt i hela mikron, det blev liksom en stor bubbla som växte i muggen som sen sprack så det hamnade överallt! Men jag stod i andra sidan av rummet så hann inte stoppa det heller ;P Dock hann jag torka rent allt innan jag tänkte på att fota det för er. Men kanske var lika bra de för annars hade väl mor min blivi galen på mig om hon såg bilden på bloggen! Hahaha

Vad media gör mot kvinnor

Helt sjukt att så många tjejer (men säkert ofta även killar!) måste känna sig pressade att se ut på ett visst sätt och vara helt ''perfekta''. Det här är nått som påverkar oss unga som mest, och det är väl självklart att det gör de!! Man växer upp, kroppen utvecklas och många känner att man inte duger som man är. Även jag har känt så, många gånger. Men jag har insett att jag är bra som jag är. Jag älskar mig själv och jag älskar min kropp. Varför spendera en massa onödig energi på hur man ser ut?
Ingen ser ut exakt som jag gör eller är precis som jag är, för tänk om alla tjejer skulle ha exakt lika kroppar? Man gillar olika och man ser olika ut, och alla är unika precis som dom är!

För mig är det viktigaste att ha en pigg och hälsosam kropp! Kroppen är fordonet i ditt liv och den ska tex inte behöva svältas bara för att man vill bli lika smal som en viss person.
Jag har aldrig mått så dåligt som jag gjorde när jag vägde bara 45-46 kg. (Nu var det pga problemet med sködkörteln). Men alla funktioner i kroppen stängdes av, livslusten var totalt borta och jag kände mig värdelös. Svårt att förklara kortfattat hur det var, men för mig var det en mardröm och det går inte att beskriva.

INSPIRERANDE VIDEO SOM VERKLIGEN FÅR EN ATT TÄNKA:


Det kryllar det av sidor över hela internet på halvnakna tjejer i badklader/underkläder med megameloner och rumpor. Varför blotta kvinnan så och få unga tjejer att känna sig pressade att se ut så eller känna sig som skit!?Nu har en kvinna startat en sida kallad: En helt vanlig tjejkropp på facebook där hon visar hur en tjejkropp kan se ut, utan en massa sjuka skönhetsideal. Men jag tycker ändå inte att det ska behöva gå så långt att en kvinna ska filma sig själv i underkläder för att visa andra att det är okej att se ut som man gör, för det borde ju vara en självklarhet! 


onsdag 19 mars 2014

Det här med att skapa en seriös video där man muntligt förklarar vad upplysningen är för nått är tydligen inte min grej... Fick bli en annan (den understa) med mycket text och musik istället. Hehe. Och det här ska alltså visas upp inför klassen sen när jag och evelina ska hålla 2 (!!) lektioner på helt egen hand enbart om upplysningen! Men ska kanske lägga till flera texter och bilder på den riktiga upplysningsvideon, den är ju bara 2 min...

Lista på alla jobb jag har sökt

- Akademiska sjukhuset, Uppsala
-  Leksand sommarland, Leksand
-  Fyrishov, Uppsala
-  Gröna lund, Stockholm
-  Furuvik, Gävle
- Coffehouse by George, Uppsala
- Parkarbete, Österbybruk - Alunda
- SF bio, Uppsala, Gävle
- Båtvärd, Årsunda
- Parkbadet, Årsunda
- ICA, Årsunda
- ICA maxi, Sandviken
- Team sportia, Gävle, Sandviken, Uppsala

Blev liiite flera jobb jag sökte än bara Gröna lund och Furuvik ;) Har hållit på och mejlat, mejlat och mejlat i två dagar nu. Typ hälften av ställena hade inga lediga tjänster så då skickade jag bara en intresseanmälan.

Jag för exakt 1 år sen... 

tisdag 18 mars 2014

Idol och jobb på Furuvik/Gröna lund?

Nu har jag anmält mig till idol 2014! Berättar lite mera om det sen när det närmar sig. Det blir för min del (som det ser ut just nu iaf) i Göteborg den 19 april tillsammans med Charles, kommer bli grymt! :D

Sen har jag ansökt om jobb på både Gröna Lund, Leksand sommarland och Furuvik, vill allra helst ha på Furuvik men Grönan var först med att ge respons tillbaka där dom sa att dom faktiskt var intresserade av mig och ville ta vidare mig till ''nästa steg''! Så nu har jag genomfört ett stort test genom datorn och nu får jag vänta och se om jag blir uttagen till en audition. Men somsagt, jag hoppas verkligen på furuvik för där blir det mer varierande jobb. Tex badvakt vid barnbassängerna, park/trädgårdsarbete, campingsarbete, ta hand om bortsprungna barn osv. 

Jag känner helt enkelt inte för att sitta inomhus på ett äldreboende flera veckor i sommar.. Självklart funkar det bra på äldreboendet och jag är väldigt omtyckt där. Jag har t.o.m bättre betalt där också om man jämför med gröna lunds timlön MEN det handlar inte om pengarna. Det handlar om att jag vill uppleva någonting nytt och göra någonting annorlunda.Jag just nu:
Haha närå.. ;) Men har fortfarande halsont och feber. Häller i mig ingefära/citron/honungs vatten hela tiden känns det som och har det allmänt tråkigt. Hoppas på att jag kan gå till skolan imorgon och få tillbaka mina rutiner.

måndag 17 mars 2014

Biceps & triceps i ringarHär är en snutt på två övningar som jag körde igår på gymmet. Däremot så var jag väldigt trött när det gällde dips i ringarna eftersom att jag redan hade kört armar ganska hårt, det här var det sista jag körde. Sen är jag lite svag för dips i ringar överhuvudtaget ;) Det är nått jag aldrig kunnat förut utan det har jag lärt mig nu på senare tid men det går bättre och bättre! Mycket teknik är det också.
Det är viktigt att använda fantasin och lära sig andra övningar så att man inte kör samma hela tiden, för då kommer man inte utvecklas på samma sätt.
Till sist så vill jag säga att mina armar verkligen värker idag av träningsvärk.. Men det blir ingen träning nu på några dagar pga virus i kroppen, lika bra att vila benhinnorna också.

Robocop

I Fredags så såg jag filmen Robocop på bio med Maja & Jessika. Filmen handlar om Alex som har en fru och en son och jobbar som polis. När Alex blir skadad och nästan dör så räddas hans liv av Omnicorps forskare. Han återvänder till livet men lever i en robots kropp. Väldigt kort förklaring ;P
Jag tycker i vanliga fall inte alls om sci-fi filmer, det är nått av det tråkigaste jag vet. Men den här var inte alls så, det var en massa action och spänning och jag var helt inne i filmen från början till slut!
Filmen får 4 av 5 toast!! 


Sjuk

Jahapp, då har även jag blivit krasslig. Jag har ju egentligen ett fruktansvärt bra immunförsvar med tanke på alla vitaminer och tillskott jag tar (+ att jag äter frukt och grönsaker som en häst). Så jag blir väldigt sällan sjuk. Men idag idag känns det som att jag har 47 myggbett i halsen. Kunde knappt prata imorse :/ Så nu ligger jag i soffan och dricker grönt honungste. Ska försöka få en hel del plugg gjort.

Foto: jag