lördag 12 november 2011

Inget svar är också ett svar.

Jobbig dag!
Gick upp efter 07:00 imorse och kom hem lite före midnatt igår så det blev inte mycket sömn alls inatt eftersom jag inte heller kunde sova. Min nässpray var ju slut när jag skulle lägga mig, så drygt! :@

Jag åkte iväg på kurs på trafikskolan i Sala idag så jag ska få börja övningsköra nu, därför var man tvungen att gå upp tidigt.
Så då fick jag sitta bakom en skolbänk 3 timmar i sträck och bara lyssna på en massa prat... och ännu en gång fick jag problem med att jag inte hade nån nässpray! GAAH! Var helt igentäppt i näsan samtidigt som det rinner, och då kan man ju inte dra in!? HAHA! fattar ni? Ni har nog själva varit med om det, och det är ju inte de fräschaste som finns. Det värsta av allt var att jag inte hade nån näsduk heller i närheten...

Efter dom där 3 timmarna gick jag och mamma till ett kafé för att käka lunch/fika och avslutade med att handla mat...
Sen när vi gick in i bilen så hittade jag en ring på marken! Åh vad glad jag blev! :D Har typ inga ringar alls och den passade mig perfekt! (storleken alltså) Det var mitt ute på parkeringen så det skulle vara ganska omöjligt att hitta ägaren till den iallafall...

Nu är jag hemma och kämpar med att bli frisk genom att dricka grönt te, kolla på film, tända ljus och ha allmänt mysigt!
Om några minuter kommer min moster Lena hit också för att tona håret på mig! :)

BTW! Har ännu en gång kommit på en ny låt! Tyckte att de var på tiden! Åh jag längtar efter att få lägga upp den på bloggen när den är klar! :D Och förresten så lyssnade jag på min egna låt nyss som finns på ''musikhörnan'' (who am i). Har gjort jättemkt ändringar i den + att den inte ens heter who am i längre, haha! Text och melodi är typ ganska mycket ändrat... det var så längesen jag kom på den! :o

min hand ser helt mobbad ut, men ni kan se ringen! :) (stolt) lol...

fredag 11 november 2011

11/11/11 !

Som alla vet så är det 11/11/11 idag. Det firades med nedräkning och GOFIKA som Sebbe i klassen hade med sig idag! :) Inte helt fel!
Sen har det varit en ganska chill dag i skolan. Jag slutade 12:45.

Ikväll blir det förmodligen Tärnsjö där vi kör bilkurragömma i samhället ;) Fett me nice!
Och imorgon blir det upp tidigt för en tripp till Sala med morsan. Ska ta övningskörskurs så jag äntligen får börja övningsköra och sen ska vi gå runt där lite :)

Hinner inte med ett längre inlägg idag! Tänkte bara säga en till sak, glöm inte bort att du är fantastisk precis som du är! :D

HAHA! Kommer ni ihåg min gamla header? ;)

onsdag 9 november 2011

Träningstips !

Här är det viktigaste som jag har lärt mig det senaste året inom träningen! Enjoy!

För att lyckas med träningen måste du tycka det är kul och inte någon plåga för dig.
Ta tid för träningen, det är viktigare än man tror. Kroppen är ditt ''fordon'' som du alltid kommer att ha i vardagen - och att vara i någorlunda bra fysiskt form kommer samtidigt att hjälpa dig orka mer i vardagen.

Nybörjaren
Många ''nybörjare'' kör ofta helt slut på sig själv och har bråttom med att komma i bättre form. Det funkar inte. Ha tålamod! Börja alltid lugnt och öka mer för varje vecka.
 Du kan te.x promenera 10 min och sluta med att jogga 5 min. Efter någon vecka kan du börja promenera 5 minuter och jogga i 10 minuter istället. Därefter kan du öka antal km osv.

Mat
tänk på vad du stoppar i dig - du är vad du äter. Du kan inte komma i bättre form om du äter snabbmat hela veckan hur mycket du än tränar. Få i dig mycket vitaminer från frukt, grönsaker, mjölk, mörkt bröd (fibrer), osv. ni fattar nog vad jag menar.
Få i dig mycket kolhydrater till frukost och lunch och ät en proteinrik middag.

Ofta när man kommer hem från jobb/skola är man väldigt sötsugen. Försök koncentrera dig på att göra iordning en macka gärna med korv/skinka/kalkon på eftersom protein minskar sötsuget.
Det här med sötsuget hra jag själv haft problem med, haha... men det här har faktiskt funkat för mig!

Och sist men absolut inte minst: Var inte rädd för att stoppa i dig för mycket, när du tränar behövs mängder med mat för att kunna bygga upp och återställa musklerna!!
Många som vill gå ner i vikt slutar också att äta för mycket fett. Men det är FEL. Fett lagras på kroppen om man INTE rör sig. Men tränar du och rör på dig så omvandlas fettet till energi.
Fett är nästan viktigare än kolhydraterna.

Fett behövs även för att kunna förbränna fett! :) Annars märker kroppen att man slutar äta fett och då försöker den sparar allt istället.
Slutpratat om fett, haha..

Sömn
En person som tränar behöver minst 8 timmars sömn per natt. Medans man sover/vilar byggs musklerna upp.
Om du inte får tillräckligt med sömn så försök att lägga dig 1 timme tidigare. Det skadar ju inte? Du får bara ännu mer energi och blir med koncentrerad i vardagen. Okej nu låter jag som en morsa som försöker övertala sin tonårsunge att lägga sig tidigare. Men vet du vad? Det är ditt val, jag bara berättar vad som blir enklast för din egen skull. HAHA nu lät jag som en mamma igen...


Visste du att...
- Om din mage är kall innanför tröjan efter en hård träning så betyder det att kroppen är påväg att förbränna fett.
- Om du har en stark mage/bål kan du springa fortare
- När du tränar magen måste du ibland variera och träna ryggen också för att inte få ont i ryggen senare.
- Intervallträning är den bästa metoden för att få en bättre kondition