onsdag 7 januari 2015

Varför naturligt sköldkörtelhormon slår levaxin

Bilderna till vänster är precis innan jag hade börjat med naturligt sköldkörtelhormon. Bilderna till höger är från hösten 2014, 1½ år efter att jag hade börjat med naturligt sköldkörtelhormon. 

''Åååh vad söta kinder du har! Riktiga hamsterkinder!'' är nått som jag fick höra mycket förut. Jag tänkte inte så mycket på just det då, det var ju en snäll komplimang som jag försökte ta åt mig positivt men innerst inne så kände jag ofta obehag med mitt utseende på grund av min svullnad. Men svullnaden började långsamt försvinna när jag började med NDT.
Jag vägde mycket mindre på bilderna till vänster än vad jag gör till höger, ändå så känner jag mig flera kilon smalare i ansiktet nu än vad jag gjorde då. För inte så längesen så fick jag till och med höra av en person jag nyss träffat att jag hade väldigt fina och markerade kindben haha!

Naturligt sköldkörtelhormon (NDT) är dyrt. Varje litet piller på 30 mg är värt 10 kr. Jag tar ett piller 4 gånger om dagen och det är inget jag störs av i dagsläget, det enda jag tycker är lite drygt är att ta medicin bland folk pga vissa anledningar.
Levaxin kostar 76 kr för 100 tabletter/75 mg. Till skillnad från levaxin så är NDT det enda för mig och många andra det enda som hjälper. Det innehåller 4 av 4 hormoner och levaxin innehåller 1 av 4 hormoner. Jag har en gång i tiden tagit levaxin också men jag har aldrig någonsin mått så så dåligt som jag gjorde då. Jag har även provat liothyronin men det funkade inte helt komplett heller. NDT är därför värt sitt pris för det gör mig bättre, levaxin är billigt men det gör mig sämre.
Självklart har det inte det här bara med utseendet att göra. jag mår bättre både psykiskt som fysiskt.
Jag har fortfarande mina dåliga dagar ibland, tyvärr... Dom kan uppstå pga stress, dåliga rutiner, dålig sömn, slarv med vilka tider jag tar medicin, fel dosering som man kan behöva ändras ibland etc. ofta så vet jag inte vad det beror på. Det finns inte direkt så mycket forskning om hypo. Dåliga dagarna är iallafall inte alls lika ofta som förut, sen kan alla människor ha dåliga dagar.

Det viktigaste för mig är att jag aldrig kommer låta min diagnos dra ner mig eller hindra mig. Visst, det kommer att vara en ständig kamp i mitt liv att 1 gång om året få igenom min licens så att jag kan få min medicin som är sjukt svårt, folk som inte har den här diagnosen kommer inte alltid kunna förstå mig till 100%, jag läser mina provsvar själv för jag vet bättre än vad läkarna gör om vilka värden jag bör ha, jag var med om en otäck felundersökning som fortfarande kan ge mig mardrömmar. Men jag klarar det alltid, jag fixar allt!

Den här bilden stämmer så bra ;)

2 klänningar och 1 topp

Har provat beställt hem en studentklänning igår! Tänker däremot inte visa den (än). Som tjej så vill man hålla den hemlig fram tills studenten, tycker det är lite löjligt men det bara är så.
Sen köpte jag en svart festklänning som jag bland annat kommer ha på en studentskiva och vid flera andra tillfällen såklart. Blev verkligen kär i den så fort jag såg den så kunde inte låta bli hehee... Om jag kan ha dessa kläder däremot återstår att se ;)

Barnvakt åt lillsyrran

Jag och syrran har FF här hemma. Hon kom in och väckte mig imorse och när jag kommer ut ur mitt sovrummet så ser jag att hon har dukat fram värsta frukostbuffén och tänt ljus till mig. Hon gick och gjorde till och med kaffe åt mig. Alltså hur gulligt är inte det!? Det gjorde verkligen min dag ;) 
Vi får väl se vad vi hittar på för bus tillsammans...