torsdag 8 maj 2014

Det här är inte okej.

Det finns inte NÅN person som kan förstå hur mycket vi har i skolan just nu förutom vi som faktiskt går på cultus. Elever har alltid sagt att 2an är det tuffaste året och förra året hoppade väldigt många 2or av den här skolan pga allt plugg. Det är inte bara jag som känner det här, det är hela min klass och förmodligen den hela andra klassen också.
Lärarna har ibland ingen planering alls och nu ska dom slänga in ALLT i sista minuten. I Måndags hade jag 1 hemtenta och 2 stora inlämningsuppgifter som skulle vara inne, i tisdags så hade jag 3 prov osv. Om jag fattat det rätt så får man vara ha 2 prov I VECKAN.
Sen cirka 3 av 4 uppgifter/prov man får tillbaka ska man dessutom komplettera eller göra om. Och får man F i EN enda uppgift/prov och inte har fixat det innan kursen är slut ett visst datum så får man F i hela kursen och måste göra om det. Så om jag har lite svårt med en uppgift och inte klarar den så får jag F i hela kursen...

Jag hade högsta betyg i samhäll, historia, religion och allt de där i högstadiet men nu har jag istället F-varningar i alla dessa områden. Jag har läst igenom betygskriterier från skolverket och jag lovar er, i till exempel historian så är ett E för läraren som ett A-C för oss. Alltså för att få ett vanligt E (godkänt) så måste man jobba i ett C-A nivå. Så känner iaf jag...

Sen när man skriver upp alla hemtentor, uppgifter, prov osv som man har på en lång rad så kan man knappt fatta själv att det är så mycket + gamla restuppgifter och prov som man har pga att man inte hinner med tempot!!!!

Igår när jag gjorde en muntlig komplettering ensam med en lärare så frågade hon innan jag gick ''Hur går det annars i skolan?'' Och jag bara känner gråten komma upp i halsen... Det är sån sjuk PRESS på en själv att man inte fattar vart man ska börja. Jag svarade med att ''jag gör mitt bästa och mera kan jag inte göra.'' Och gick sen därifrån för jag vill ju inte direkt springa runt och böla på skolan..
Det var lika nära att jag var påväg att gråta idag på naturkunskapen. Jag hade skrivit ca 4-5 datorskriva sidor (med liten text och många ord!) och var nästan helt klar med ett stort PM arbete. Det slutar med att datorn helt plötsligt stänger av sig själv och visar någon konstig text och står helt stilla i en halvtimme. Då var ALLT mitt arbete som jag suttit med hela lektionen borta och 5 sidor var sönderrivna kan man säga. Och då vill man ju bara ge upp...

Slutligen så vill jag säga att maten innehåller ofta gråa hårstrån från mat-tanterna (vi äter på katedral), för ett par veckor sen så hittades en larv i maten också och det har nog hänt flera gånger.
Datorerna är det bara att skrota för dom tar ca 20-30 minuter att starta (nej jag överdriver inte, tog tid på svenskan i tisdags), och sen stänger datorerna av sig/uppdaterar sig själva lite närsomhelst när man inte är beredd på det.

Menar inte att vara elak mot lärarna eller rektorn genom det här inlägget, men lyssnar ni inte bättre på eleverna snart så kommer skolan inte fortsätta länge till. För det är för många som hoppar av och det är färre och färre som ansöker hit. Till hösten kanske till och med jag byter till Lundellska skolan.

onsdag 7 maj 2014

Ska börja spela innebandy !

Kommer bli lite ändringar i min träning nu, ska nämligen börja spela i Wåhla IBK´s damlag för innebandy! Träning 2 ggr/vecka + matcher när serien drar igång. Har alltid tyckt om sporten och har spelat en hel del till och från, men aldrig i ett tjejlag. Ska bli härligt att träffa både nya människor och bekanta sen förr!
Så det blir min första träning idag om jag orkar haha :( Har antingen blivit megaförskyld IGEN eller så är det pollen, vet inte riktigt...
Men när jag börjar på någonting så är det 110% som gäller och inte spela bara ibland. Inga ursäkter! NU KÖR VI!

tisdag 6 maj 2014

Ingen idé att blogga nu

All tid måste gå till plugget i första hand :( och träningen... Men jag kämpar på!
 Bjuder på några ''vackra'' bilder som jag tagit från olika videos, dom visar ju lite av mitt sanna jag  ;) (Man tar ögonblicksbild i videoredigeraren)