fredag 29 augusti 2014

Blodprovstagning

Imorse så skulle jag som sagt iväg på blodprovstagning. Allting gick somvanligt först, men när jag satt där i stolen medans sköterskan höll på med att ta en massa rör med blod så kändes det lite konstigt men jag tänkte inte mer på det. Jag är så van med nålar efter alla dessa år nu :P
Sen när det var färdigt så satte sköterskan en pappersbit där som man tejpar fast som vanligt för att det ev inte ska komma blod på kläder och så, samtidigt som hon gjorde det så sa hon att jag kunde ta bort pappersbiten när jag gick ut därifrån för jag vet ju själv att det inte brukar rinna blod efteråt. Men idag var det tvärtom... Hon hade nämligen stuckit mig lite fel och typ stuckit igenom blodkärlet eller kommit åt något annat? Så när jag kom ut ur vårdcentralen så såg jag en blodfläck som hade gått igenom min tröja och under så rann blodet. Då blir man ju lite irriterad... Men det är ju sånt som händer, ingen big deal.

torsdag 28 augusti 2014

En skadad Jane

Nej usch vad ont det gör att se våran bebis här hemma må dåligt :( Jane råkar alltid ut för olyckor! Det började med att jag upptäckte ett sår på ena sidan av ansiktet i Tisdags men då var hon fortfarande pigg. Nästa dag blev det jättesnabbt värre och såret var mycket större och inte alls vackert... Idag hade hon dött om mamma inte åkt in akut med henne enligt veterinären för hon hade över 40 graders feber och bara skrek.
Hon råkar oftast ut för attacker från andra djur som blir till infektioner. Nu är hon opererad iallafall och vi hoppas på att hon blir bättre! Men det finns alltid en risk för komplikationer. Är det tex ett ormbett och hon har fått in gift i kroppen så kan det bli inre blödningar osv eller vad det var. Men hon är en riktig kämpe våran tjockis <3 p="">

onsdag 27 augusti 2014

Talar ut lite...

Jag har den senaste månaden mått ganska dåligt till och från men jag tycker egentligen inte om att visa det öppet inför folk. Vissa dagar är bättre, medans vissa dagar har jag legat i sängen med en kompostpåse bredvid eftersom att jag mår illa och allting gungar samtidigt som en massa annat konstigt händer i kroppen som inte går att förklara. Har varit på väg in till akuten ett par gånger också... Jag har heller inte kunnat tränat alls på samma sätt som förut eftersom att jag ibland får bröstsmärtor och ingen syre känns det som... Orken har liksom försvunnit. Vad det beror på är inte 100% säkert än men vi vet eventuellt vad det är, kommer tillbaka till det längre ner i inlägget.

MEN idag var jag och mamma iväg till en ny läkare på ett privat sjukhus och vi är sååå nöjda! Vi kan kalla nya läkaren för ''L''. L lyssnade nämligen på mig och bemötte mig riktigt bra! L tyckte till och med att läkarna på akademiska inte går att diskutera med alls när det gäller sköldkörtelproblem...
Den förra läkaren jag fick när jag flyttades över till vuxen-endokrin på akademiska sjukhuset var totalt värdelös och riktigt otrevlig. Han lyssnade inte alls på mig och gav mig inte nån förklaring till varför jag inte skulle få fortsätta med min naturliga medicin som jag har tagit i 1½ år nu och mått bra på! Nej utan jag skulle isåfall få gå tillbaka till levaxin då, och jag tänker aldrig någonsin stoppa i mig en enda tablett levaxin igen!!
Levaxin innehåller ett hormon = T4. Naturligt sköldkörtelhormon innehåller T1, T2, T3 och T4. Förr i tiden så fick alla naturligt sköldkörtelhormon innan levaxin fanns. Men sen kom man på att levaxin är ett billigare alternativ och går snabbt att producera då det är syntetiskt preparat. Sen dess så har folk mått sämre och sämre och vi blir allt fler. Folk som äter levaxin har fortfarande symptom kvar, går upp/ner i vikt och så vidare. Ja ni hör ju själva hur sjukt det låter. (Sen finns det vissa få som mår bra på levaxin också och det är ju toppen för dom!)

Anledningen till att jag bytte läkare var för att få fortsatt licens på min medicin för sköldkörteln. L sa på en gång att det inte var några problem, du kommer att få licensen genomförd och jag fixar det på en gång. Min licens har nämligen gått ut och jag vet inte om tabletterna kommer räcka. VARFÖR KAN INTE ALLA LÄKARE GÖRA SÅ TILL OSS MED HYPO OCH SEN ÄR DET SLUTDISKUTERAT NÄR DET ÄR SÅ MÅNGA SOM ÄR DESPERATA EFTER DEN RÄTTA BEHANDLINGEN? 

Min nya läkare gjorde lite undersökningar, vi pratade mycket och kollade igenom gamla provsvar osv.
Nu har jag inte tagit prover på väldigt länge, jag ska göra det på Fredag. Vi måste kolla NU vad jag har för blodvärde i kroppen och vad mitt järn ligger på, och allting annat såklart som alla hormoner. Vi misstänker att jag har en kraftig Järn och B-12 brist och jag hoppas verkligen att det är det för annars vet jag inte vad det är för fel..? Då blir det isåfall akuta järninjektioner som gäller! Jag fick höra om en kvinna idag som hade mått skitdåligt under lång tid, som hade trott att hon hade hjärntumör, fel på hjärtat, hon var snurrig hela tiden och en massa andra möjliga symtom. Gissa vad det var? - Jo, en katastrofal B-12 brist. Att en sån sak kan bli så stor! Och jag kände igen mig i den kvinnans symptom direkt.

Jag fick en förklaring från L att anledningen till att jag plötsligt blir ovanligt andfådd, får för högpuls och blir ovanligt trött kan vara ett typiskt tecken på blodbrist pga för lite järn. Kroppen får inte tillräckligt med syre vid för få röda blodkroppar. Några fler typiska symptom för blodbrist är hjärtklappning, huvudvärk, öronsus, yrsel och mindre energi. Jag har ju allihop.

Så som sagt jag hoppas att de är det här nu för då vet vi hur vi ska lösa det på bästa sätt!
Sist men inte minst: brist på järn gör att medicinen inte tas upp i kroppen och binjurarna fungerar inte heller då. Så alla tillskott och mediciner jag tar kanske bara ''åker runt'' i kroppen just nu utan att komma in i cellerna och göra någon verkan! MEN NU SKA DET BARA BLI BÄTTRE FÖR JAG ÄR SUPERBECKA OCH JAG GER MIG ALDRIG.

tisdag 26 augusti 2014

On da buss

Den här veckan i skolan är ganska lugn. Riktiga schemat har inte riktigt börjat än så det är nice :) 3 ans kurser verkar mycket intressantare än dom tidigare åren! Och lika med praktiken. Vi ska få önska vilken avdelning vi helst vill vara på sen vid akademiska sjukhuset. Självklart ska jag försöka få en plats på en akutavdelning! Sist men inte minst så har jag fått klart att det är okej att jag går en musik-kurs som individuellt val på IT om det går ihop med schemat... Så jag hoppas att det gör det.