lördag 9 mars 2013

Lika som bär?

Hittade en gammal bild på pappa och mig som jag fixade 2011. Jag tyckte liksom att våra ansiktsuttryck var lika ;) Båda ser så bekymrade ut. Eller nått. Men egentligen så minns jag att pappa fick ett samtal från en jobbarkollega och på andra bilden så står jag där och tuggar på en kaka typ... Haha

fredag 8 mars 2013

Family tajm!

Jag tog en lugn hemmakväll med familjen (eller ja.. morsan och Stefan) och kollar på gladiatorerna. Det är inte ofta man sitter hemma med dom en fredagskväll direkt. 
 Stefan har datorn i knät och kollar upp lite ibland medans jag och mamma sitter och halvskriker framför tv:n ;) Vi skulle seriöst kunna bli dom nya som kommentatorerna i programmet! Man blir så peppad och taggad av att bara se allt!! Själv har jag inte kunnat träna på veckor p.g.a infektioner, utmattade binjurar och lågt järnvärde. VILL. TRÄNA. NU. Det ser inte bra ut inför läderloppet alltså...


Work work

Fyra timmar kvar och sen tar vi helg!!
Sitter i solen just nu och bara chillar på min rast. Har varit hem till tio olika hem på knappt fem timmar och fixat. Man blir ganska seg..

torsdag 7 mars 2013


VEM
Vem är i rummet med dig? Ingen
Vem fick du senaste sms av? Maja
Vem tänker du på nu? Maja eftersom jag tänkte på sms:et.
Vem pratade du senast i telefon med? Mamma
Vems hus var du senast i? sjukhuset, men det är ju ingen speciell person som äger de? :o
Vem önskar du var med dig nu? Typ ALLA mina vänner och personer jag trivs med såklart :D
Vem är din favoritsläkting? Favorit och favorit... Jag gillar väl alla på sitt sätt och om jag var tvungen att ha en ''favorit'' så skulle jag aldrig kunna välja!
VAR
Var är din mobiltelefon? Jaa var är min telefon?! Nu måste jag leta upp den också...
Var handlar du mest? Ica är alltid en klassiker
Var fick du tag på tröjan du har på dig? Carlings
Var åkte du senast bil? I Harbo centrum såklart
VAD
Vad åt du senast? En apelsin
Vad drack du senast? Grönt te
Vad är det för färg på dina byxor? Militärgröna
Vad är den närmaste saken som är blå? Ett fat med stearinljus
Vad har du på fötterna? Inget, dom är nakna
Vad är din favorit färg? Röd.
Vilken film såg du senast? The Stig-helmer story.
Vad hör du just nu? 
HAR DU NÅGONSIN
Sovit i någon annans säng? Jaa
Hånglat på en bio? Tror inte de, nej. 
Hånglat i skogen? Ja
Sovit naken? Men alltså, det har väl varenda människa? När man var ett foster så sov man ju naken varenda natt iaf ;)
Kört över hastighetengränsen? Nej inte jag, men däremot åker jag alltid med personer som gör de ;)
Målat om ditt rum? Nej
Dansat framför en spegel? Men jaa... det händer ofta i min ensamhet :D
Fått hicka? Finns det människor på jorden som aldrig haft hicka eller? Tur dom har isåfall!! Jag har de nästan varje dag.
Dumpat någon? Ja
Stulit pengar från en kompis? Nej, kompisar ska man ju låna av isåfall!
Hoppat i en bil med folk du just har träffat? Ja
Varit i slagsmål? Nej men jag har sett en del
Smugit ur ditt hus? Haha ja. Jag och bine var lite busiga :)
Haft känslor för någon som inte känt desamma? Yes.
Kramat en främling? Självklart
Älskar eller saknar någon nu? ”Har du någonsin älskar eller saknar någon nu?”. Vad är det för fråga? Men ok. Ja, jag älskar och saknar folk jämt och ständigt ;)
Älskar sånna här listor så jag var bara tvungen att kopiera och göra en! Nu ska jag käka lunch och sticka iväg på praktik. Jobbar till halv tio ikväll och börjar kl 7 imorgonbitti. Inte så kul med sånna tider.

onsdag 6 mars 2013

Fri från jobb i sommar!

Jag kom hem från sjukhuset igår och nu sitter jag här hemma och gör absolut ingenting. Känner mig helt groggy och sliten efter allt blod dom tagit och det är väldigt vanligt att man känner så..
Jag vet faktiskt inte vad som händer nu, jag tror läkaren är ute på helt fel spår. Tyvärr så har några värden blivit sämre igen. Allt är så galet komplicerat men jag och mamma har somsagt en plan som vi förmodligen ska försöka med!

Jag bestämde även idag att jag inte ska behöva jobba något i sommar. Förutom lite småjobb då som gräsklippning, barnvakt osv om jag känner för de. Jag kommer få en summa pengar varje månad i sommar på ett annat sätt. 
Sommarlovet ska bara gå åt till att göra saker jag mår bra av, plugga till körkortet, och sist men inte minst göra allt för att må helt bra! Jag kommer förmodligen att få ett naturligt sköldkörtelhormon från Canada tills dess och den innehåller ALLT som jag behöver ha. Det jag tar nu är inte ens i närheten. Så jag längtar tills jag kan börja mixtra med den :) Läkemedelsverket måste bara acceptera mitt fall först... Om dom inte gör de så ska vi få tag på de på egen hand.

tisdag 5 mars 2013

En massa sanningar

- Jag kan inte fila mina naglar eller dra naglarna mot sandpapper. Bara jag råkar nudda något av dom sakerna med en nagel så flyger jag upp i luften...
- När jag var liten så dödade jag humlor och skar daggmaskar i bitar och tejpade ihop dom.
Insekter jag var rädda för var flugor och myror. Myrorna blev ett stort problem när dagiset/förskolan skulle på utflykt i skogen ;)
- Jag har brottat ner en kille på gatan som tiggde efter de (för flera år sen) like a boss.
- Jag gillar inte tecknade filmer/program på tv och har aldrig gjort.
- Jag har sjungit karaoke inne på en klubb (fun club?) under en kryssning även fast jag var alldeles för ung för att ens få sätta foten där. Dom måste ha gillat mig ;)
- Jag kan verkligen inte sova brevid snarkande personer.
- Jag tänker för mycket på saker och ting och föreställer mig ofta saker jag vill ska hända.
- Jag tar runt 7-9 olika kosttillskott (jod, blutsaft, kronärtskocka, multivital, enzymer, björkaska m.m.)
- När jag var ca 8-11 år så var jag olyckligt kär i både harry potter och peter pan...
- Att vara vid havet på en lång strand på sommarn är nått bland de bästa som finns oavsett om det är morgon, dag, kväll eller natt.
- Jag älskar fart, ''äventyr'' och spänning. Vem vill inte ha den där adrenalinkicken liksom? :)
- Jag kollar just nu på ''Titanic'' och störtgrinar. lol

måndag 4 mars 2013

Snart struntar vi i allt och sköter de här på egen hand!

Glöm de där med att internet inte funka. Har äntligen lyckats köpa de nu för en stund!
Anledningen till att jag är inlagd är för att jag ska ta nya prover och tester då min sjukdom har krånglat igen. Men läkarna här fattar ju nada. Mamma och jag är helt övertygade om att jag har utmattade binjurar men binjurarna existerar ju inte i Sveriges sjukvård längre... Och har man uttröttade binjurar så tar inte kroppen upp mediciner i kroppen och så får man olika symptom för de också. Och nån ny läkare trodde att jag helt plötsligt kunde ha nån annan sjukdom och inte hypotyreos!? Men det är inte sant. Det finns för många bevis på att jag har de. alltså...!?

Snart skiter vi i vad läkarna säger och börjar medicinera själva med hjälp av andra personer i samma situation. Det finns en bok som vi har beställt från USA och där står ALLT om bristfälliga sköldkörtelbehandling och hur man ska göra. Vi har ju gjort de en hel del redan men nu menar jag andra saker jag inte kan nämna här. olagliga saker *host*. Vi kan seriöst mer än läkarna inom det här ämnet. Mycket för att vi läst på själva. Jag har inget att förlora!

självklart gör mamma mig sällskap under hela sjukhusvistelsen :) Det är helt sjukt hur mycket hon har kämpat för mig och hon ger sig aldrig även fast många läkare tycker hon kan bli tjatig ;) Men i sjukvården MÅSTE man ligga på och pressa läkarna. Annars händer det inget.

Inlagd på akademiska sjukhuset

Jag vet att jag har världens sämsta uppdatering just nu. Men det blir så ibland.
Idag så blev jag inlagd på sjukhuset och kommer stanna här i två dygn. Eller ett om jag har tur! Tv-kanalerna på mitt rum funkar inte och Internet fungerar inte heller. Så man kan säga att jag har inget liv just nu... dom enda höjdpunkterna idag var fikasvängen på fågelsången under min "rast" och filmen monsters inc ;) men just nu lär jag hålla mig på rummet då dom tar blodprover en gång i timmen, även inatt.