lördag 17 maj 2014

Shopping

Var i stan med mamma idag. Det första jag säger precis i början när vi shoppar är att jag inte ska köpa något svart, utan nu är det bara starka färger som gäller! Ja de gick väl så där... Blev lite rosa iaf!

onsdag 14 maj 2014

Sämre värden igen

Läkaren ringde idag med mina provsvar och berättade att mitt järn är alldeles för lågt och även att T3 och T4 (sköldkörtelhormoner) är lägre än vad dom har varit. Om jag fattat det rätt så är det järnbristen som gör att min medicin inte tas upp i kroppen.

Min kropp har tydligen svårt för det här med järnet för det har jag ju alltid haft problem med. Så fort jag slutar med järntillskott så blir det ju järnbrist igen och sen när jag tar tillskott så blir det liiite bättre igen. Det var ju nån period förut när det var som allra sämst då jag kanske skulle läggas in och få järn i droppform men det blir ju för ''dyrt'' för sjukvården... -.- då låg järnet på 5 i referensvärde. Nu ligger jag på 9 tror jag. En normal människa kan ha runt 35 i referensvärde i järn.

Jag är ändå glad över att jag mår hyffsat bra. Jag tror ärligt talat inte att många skulle orka träna i de tempot och i den mängden som jag gör och samtidigt plugga stenhårt med stress hela dagarna MED dom här värdena.
Det jag märker av mest är att jag är och har varit väldigt känslig och irriterad på allt möjligt under flera veckor och just det är ett av dom främsta symptomet på att man har järnbrist. Det fick jag reda på idag och jag tänkte ju direkt att det stämde in på mig. Men självklart kan jag vara lika glad och sprallig i längden ändå ;) Man kan bara inte alltid vara på topp.

Jag har inte cancer, jag är inte döende. Jag har bara en sköldkörtel som är lite efterbliven och några mineraler i kroppen som inte tillverkas i den mängd som det ska..


tisdag 13 maj 2014

#tbtSååå fin låt av Jimmy Needham! Minns när jag stod längst fram på hans konsert i Halmstad sommaren 2011 på gullbrannafestivalen (som är en kristen festival), men då fanns inte den här låten till än. Live musik är ju så underbart och det är på scenen som musiken oftast blir som bäst!!

Bine, Jimmy och jag direkt efter hans konsert... + hans urgulliga dotter längst till höger på bilden!

måndag 12 maj 2014

Dubbla innebandyträningar + maj-utmaningen

Ikväll blev det först nån timmes träning med killarnas innebandylag lite för skojs skull och sen fortsatte jag såklart med tjejernas träning.
Fantastisk träning ikväll tillsammans med tjejerna! Trivs kanonbra i laget än så länge för alla peppar varandra och så har vi så roliga och bra övningar! Många är vi också!

Angående ''Maj-utmaningen'' så går det hyffsat bra än så länge! Har faktiskt gått ner från 22,5% kroppsfett till 20,5% ganska omedvetet. Men det har jag säkert gjort från kanske april tills nu, vad vet jag... Och sen har mycket vätska lämnat min kropp under hela våren pga att sjukdomen bara blir bättre. Mycket mindre svullen i ansiktet om man jämför med hur jag såg ut tidigare för nått år sen!

Kosten är liiite svår att hålla men den är ju betydligt bättre nu när jag försöker hålla en planering än om jag inte hade haft någon utmaning alls! Jag kommer bara på sig själv ibland att man kanske tog en proteinbar som innehåller socker, eller en brödbit till salladen. Men äsch, det är inget man dör av. Kosten ska aldrig bli ett sjukligt beteende. Hade jag te.x. inte tagit den där proteinbaren som innehöll socker efter min träning så hade musklerna inte fått samma återhämtning heller.


söndag 11 maj 2014

Satanistiska symboler i Eurovision song contest?

Har ni märkt hur många symboler som dyker upp mer och mer för varje år eurovision!? För er som inte vet vad symbolerna betyder: sök på google!! Tur att jag inte såg programmet igår, bara skitgrejer nu ju. Det har gått för långt.