fredag 7 december 2012

Nyår 2012/2013?

Vad händer på nyår egentligen? Jag har seriöst ingen aning om vad jag ska göra :( I värsta fall får man väl dra ihop ett stort kompisgäng och hitta på nått. Man vill ju inte sitta hemma med föräldrarna och glo på tv direkt ;) Eller ja, inte jag iaf... Det är ju riktigt synd att församlingarna inte ordnat nått iår för ungdomarna. Kom ihåg att förra året då dom gjorde de så blev de ju en bra nyårsafton :)

Vad ska ni hitta på kära läsare? :D

(Bilder lånade från Ellen Lundberg.)

torsdag 6 december 2012

Att hjälpa andra

Det glädjer mig så fruktansvärt mycket när jag får hjälpa andra personer i samma situation som mig. Jag tror att allt har en mening med att jag blev sjuk, på bara någon vecka har jag lyckats övertala andra okända personer att ta hjälp på rätt sätt. Jag vet inte hur många gånger jag har sett och mött personer på internet som skriver saker som ''mått dåligt hur länge som helst nu och är konstant trött, men blir bara friskförklarad för att blodproverna inte visar nått fel enligt läkarna''.
Jag liksom dras till sånna personer på ställen där jag minst anar de!

Många misstänker att dom har över/underfunktion i sköldkörteln, men läkarna orkar inte bry sig och många kan inte ett skit om det här. DÄRFÖR har jag bett i stort sett alla personer som jag har hjälpt att kolla in på hypo2's förening. Det första man ser är:

Hypo 2 – när hypotyreos inte syns i dagens blodprover 

du kan alltså fortfarande ha diagnosen och alla symptom även fast det inte syns i blodsvaren! 
På den sidan står det vettig fakta och hur allt hänger ihop.

Om du nu går till läkaren för ett läkarbesök ang sköldkörteln så var noga med vilken behandling du får. Många skriver bara ut levaxin för att lösa allt, men ibland är den lösningen en katastrof. Läs mer här om levaxin och andra bättre behandlingar. Jag tar te.x bara T3 och valde att sluta med levaxin. Läkarna tyckte det var idiotiskt, men allt har bara blivit bättre sen dess!


Sitter här och äter russin...

Jag var helt inställd på att de inte var nån skola imorgon (idag). Så jag tog ingen medicin mot sömnen och tog allt som de vore helg. Men sen får jag reda på att bussarna ev går igång igen? Jag ville bara bort härifrån då! Gissa vem som är vaken och aldrig kan sova?
Ont i magen har jag också, och så är jag så hungrig att jag käkar russin i sängen just nu. Haha!
Täcket är för varmt och jag sover med allt smink på.
Nej nu är allt bara helt fel!
Jag har en arg förälder om jag inte åker, men hur sjutton ska jag orka? Alarmet ringer om lite över 5 timmar och jag kommer inte kunna somna på ett bra tag... Kunde jag inte bara fått vart ledig?

onsdag 5 december 2012

Snökaos, rökdykning och annat bra

Kom nyss hem från ica och fick med mig en chokladkalender för 5 kr! KAP! Bara för att jag bad om rabatt så snällt ;)
Och dagen då? Jo det har väl varit en katastrof som det varit för dom flesta.
Menoch ibland är det underbart att vara lantis, för som det ser ut just nu så är min buss inställd imorgon. Vilket betyder ingen skola. YESSS!!

Under dagen har vi fått gjort kall rökdykning i skolan då ett hus fylls med (ofarlig) rök och 2 st personer får gå in i huset och hitta en docka på 70 kg ungefär. Det är inte det lättaste som finns om man säger så, men spännande och kul var de och vi hittade den där dockan tillslut :) Och det var en riktig tjockis jag skulle släpa ut alltså, TUNGT! + att man hade 20 kilos tuber på ryggen, men vi klarade de :)


Till sist så vill jag säga att jag är sjukt glad just nu! För jag har varit pigg och haft mera i energi i 1 hel vecka imorgon! Det är den längsta tiden på länge jag varit så pigg. Rekord!! Jag tror och hoppas verkligen att det är medicinerna som gjort allt. Läkarna kan ju inget om de här, dom har ingen aning om vad utmattade binjurar är? Och när bunjurarna är utmattade så tar kroppen inte upp sköldkörtelhormonet. Nu tror jag kroppen har börjat göra de pga att jag tar binjurepulver som läkarna bara tror är skit? alltså.... ibland vill jag bara slå till dom i fejset.
Stolt tjej som ser lite halvdrogad ut, jao...

måndag 3 december 2012

En lite roligare måndag!

Hahah herregud vad mycket saker det har hänt idag! Det går inte att beskriva! Bara massa flummiga, roliga och random saker typ... Höjdpunkten måste nog vara mitt och evelinas toalettbesök ;) Och nej det har inget med min senaste facebook status att göra (blev faceraped för er som inte fattar det).
Det var allt från att nästan kissa på sig av garv (tur att man hade en toa brevid;)), till stopp i toan till det ena och det andra hehehh... Ett ord: galet.
Sen har det blivit både lite vurpor till och från matsalen i antarktiskylan och en maaaassa annat.

Satt det har varit en händelserik dag kan man säga, även fast jag kanske bara beskrivit 10% av dagen. Hänt typ bra saker jag inte trodde skulle hända :) Okej det ända som inte var lika bra är när jag skulle av bussen. Höll inte i mig och gav mig ifrån nått konstigt ljud när jag var såhääär nära på att ramla. Alla stirra, typ.