lördag 24 november 2012

ALLA olika mediciner jag tar dagligen

Har huset för mig själv idag. Det blir ju lite tråkigt att bara sitta här hemma och inte göra nått så jag tänkte åka bort på ungdomssamling i Heby nu på kvällen, MEN då visar det sig att så fort jag äntligen vill åka bort en kväll så får jag feber. Inte så mycket, det är säkert pga vaccinet vi tog för en vecka sen för man kunde få feber utav de. 
 Är helt orkeslös också, somvanligt? Har en puls på 50 slag/min. Men det är ju för att jag inte fått ordning på alla mediciner, vitaminer och mineraler. Det är rätt svårt att hålla reda på alla tabletter och drycker jag ska ta också. Det ser ut ungefär lite såhär:

06:30 - ½ T3 tablett
Frukost - 1 adrekomp tablett
Lunch - ½ T3 tablett
30 ml aloe vera 
Middag - 10 ml järnsaft, multivitamindryck, 1 silica (för hår, naglar, hud), 1 droppe lugols jodlösning direkt på huden
Sänggående - 1 ''lugnande'' tablett mot sömnen (eftersom kroppen kan inte koncentrera sig på att sova när den helt tiden måste jobba med att tillverka det som fattas i kroppen)

Inte så dåligt va? :P
Men ibland funderar jag om jag nånsin kommer bli helt bra igen, har jag dom rätta medicinerna och allt jag behöver? Jag vet inte. Men jag har bestämt mig för att jag SKA bli bra igen, och jag ska bli det förr eller senare! torsdag 22 november 2012

Nu blir man ju less

Jag älskar blogspot och har alltid gjort det. Men idag när jag somvanligt skrev lite och laddade upp bilder så funkade det inte, texten som kom upp var:
''Det finns inget ledigt utrymme. Du använder för närvarande 100 % av 1 MB för foton. Uppgradera lagringsutrymme''

Jag hade ingen aning om att det var begränsat med utrymme för att kunna ladda upp bilder, nu måste jag tydligen köpa mig till att kunna ladda upp flera...?

Men jag har 2 jobbiga gratisalternativ också:
- Förminska varje bild jag vill ladda upp till max 800 mb eftersom att dom bilderna är ''gratis'' att ladda upp.
- ladda först upp bilderna på minus.com och kopiera länken och ladda sen upp här.
Kanske inte låter så jobbigt för er läsare men det tar tid att bild för bild göra sånt arbete när jag ibland kan ladda upp 5-10 bilder/inlägg!

Så det tog mig alltså 3 långa år att komma upp i det begränsade utrymmet. Jag skulle kunna tänka mig köpa om det inte var per månad man ska betala som är dom enda alternativen. Kan man inte köpa ett helt års bruk?

NÅN SOM VARIT MED OM DET HÄR ELLER KAN!!?? hjäääälp mig.....

onsdag 21 november 2012

Lite nytt från igår

Hann med en kort runda till Lager 157 igår och det här var det som fick följa med hem. :)

Svea väska 150 kr (rek. 495)
Bondelid tröja. 300 kr (rek. 899)
oversize tröja, 150 kr

tisdag 20 november 2012

Efter läkarbesöket

Hemma igen efter 12 lååånga timmar hemifrån. Läkaren jag träffa var verkligen helt annorlunda mot alla andra jag träffat. SÅ bra! Det var lite annorlunda, för hon var 76 år gammal och hade en läkarmottagning hemma i hennes hus liksom.

Hon upptäckte saker som andra läkare inte ens lagt märke till, jag är te.x. svullen över hela kroppen, både överarmar, vader, lår, ansikte, mage (typ hela kroppen), jag har gulaktig hud för att kroppen inte tar upp vitaminer osv osv... Och svullnaden mår jag ganska dåligt av psykiskt, jag vill inte ha tjockare hamsterkinder och dubbelhaka precis? Okej nu beskriver jag mig som en person på 80 kg med gul hud, men det är jag fortfarande långt ifrån som tur är ;P

Ingen läkare vet exakt hur mycket medicin en person med hypotyreos ska ta. Utan det måste jag laborera med själv nu. Levaxin åker bort och mera T3 åker in (inte för att det kanske säger er någonting)

Det är en så fruktansvärt komplicerad sjukdom med olika mediciner och tillskott hit och dit, jag vet knappt allt själv och blandar ihop allting, men ändå så är diagnosen rätt vanlig. Bara det att den upptäcks på få människor, bara experter vet någorlunda mycket om sjukdomen, eller att många inte orkar söka hjälp ELLER att läkarna ställer fel diagnos. Jag fick ju som jag sagt förut bara anti-deprissiva medel som var helt fel egentligen. Tyvärr så är det måånga som blir med om samma sak.

Har du sköldkörtelproblem i släkten så ska du ALLTID kolla upp dig för det är väldigt ärfligt, nästan alla på min mammas sida bär på hypotyreos och jag antar att det är därför som jag fick det.

Nu blev det mycket text, ni får ursäkta om jag skriver helt konstigt ibland. Bara det att jag vet inte hur jag ska säga det och förklara, det är så mycket att jag blandar ihop allt hehe...

Vad hypotyreos är

Påväg till Småland

Sitter fast i en bilkö nånstans i Stockholm. Är nämligen påväg ner till Tranås för kanske de viktigaste läkarbesöket hittills! Nackdelen är ju att vi kommer få åka bil i totalt 10 timmar (eller mer) idag. Men sånt é livet.

Önska mig lycka till! Jag hoppas verkligen att det här ska få ett slut nu.

söndag 18 november 2012

Alla älskar Mr.Bean (:

Mr.bean maraton på tv3 räddade min kväll ;) Jag är seriöst uppvuxen med Mr.bean, han har följt med mig genom hela livet bara för att han är för underbar! Fast jag var livrädd för ''den totala katastroffilmen'' med honom när jag var liten, tyckte tavlan han förstörde var läskig typ? xD Så när dom visade upp filmen på fritids och sånt i barndomen så sprang jag alltid ut för att jag var för rädd hehhe...

Nej nu måste jag stänga av allt så att jag inte vaknar upp i vardagsrummet på morgonen. Kommer inte orka se klart den andra filmen, godnatt på er!