lördag 16 mars 2013

Matförgiftad

Nyss avklarat ett tiotimmars arbetspass med en matförgiftning i kroppen (har inte kräkts nånting medans jag jobbat dock som tur är!) Känner verkligen inte för att gå upp kl 06:00 imorgonbitti på en söndag heller direkt... Egentligen så får vi inte ens ha praktik mer än 8 timmar på en dag och man får heller inte sluta sent en kväll och börja 7 på morgonen. Men det går ju typ inte att göra nånting åt. Aja, ska sluta klaga nu. Även fast det är tungt emellanåt så är jag stolt över att jag tar mig iväg till praktiken iaf! Godnatt gott folk!

bilden beskriver mig rätt bra just nu...

fredag 15 mars 2013

Och så var de helg igen!

Idag är en sån där bra dag när man är helt sjukt överlycklig och bara älskar allt och alla! Det känns som att alla sämre saker som jag har att göra och val som måste göras kommer att ordna sig till slut.
Den här helgen skulle jag egentligen ha varit upp till Falun på en ungdomskonferens, men istället har jag praktik både lördag söndag. Blir hela 10 timmar imorgon.. Men det är bara att bita ihop och göra det bästa av situationen! Nu ska jag kolla på gladiatorerna och sen är de bara att hoppa i säng! Men varför säger man hoppa egentligen? Jag ska ju inte hoppa då, även fast jag gör de annars ibland.. 

becka goes serious

Ett enkelt löpartips

Nu äntligen så börjar min träning rulla på igen efter flera veckor av förskylningar och allt skit som går. Kan väl inte säga att jag är helt frisk just nu heller, men nästan så ;)
Igår så sprang jag utomhus för första gången för iår. Illa.. blev alldeles för sent iår, men finns inget att göra åt de nu! Så det blev en kortare runda på 3 km på ca 17 min tror jag? Och dagen innan så sprang jag 3 km intervaller på löpbandet på 15 min.
Haha vissa personer bara stirrar när jag kör mina intervaller där på gymmet ibland eftersom att löpbandet skjuts ju upp så högt då ;) Fattar inte varför inga andra brukar göra de? Det ger ju bästa träningen...

Så ett bra tips att tänka på: Vare sig du springer ute eller på löpband så se gärna till att du springer på uppförsbackar då och då. För det tar även på stora sätesmuskeln (rumpan). Annars tränar man mest benen. Och självklart bygger man upp en bättre kondition också eftersom att man får upp flåset mera!


torsdag 14 mars 2013

Harlem shake - Cultus gymnasieskola

Jag går helt klart på den normalaste skolan i Uppsala ;) Elever och lärare spelade in en harlem shake video på skolan igår för dom som ville vara med. Självklart deltog man!

tisdag 12 mars 2013

Ser fram emot skolan imorgon... ;)

Från cultus studieplattform:

Harlem shake
'''Okej -Nu är det dags! Imorgon kl 11.20 ska det skakas rumpa på Cultus! Ta med er en schysst outfit,badmössa, badring, simfenor, hjälm, mankini, ridstövlar och piska, innebandykläder, eller nåt annat skoj. I trapphuset ska vi göra en av scenerna, så vi samlas där''

Kommer spåra uuuur :D

Några tips för starkare hår!

Kosten
Självklart ska du undvika så mycket skräpmat/snabbmat du kan. Ät varierat! Några av dom bästa alternativen som innehåller viktiga ämnen är: lax, avokado, valnötter, ostron, nötter, ägg, spenat, linser, ärtor, keso, fågel, blåbär, sötpotatis, och såklart en massa mer....
Dom flesta vitaminer, antioxidanter och mineralämnen får du i dig genom en ordentlig och varierad kost. Men ofta behövs mer än så - kosttillskott

Kosttillskott
Har du järnbrist så måste du ha bra zinkvärde för att kroppen ska ta upp järnet. Och en massa liknande saker... Allt hänger ihop i kroppen. Sök på nätet efter bra kosttillskott! Silica som innehåller kisel och b-vitaminer är det man brukar ta i första hand. 

Produkter och verktyg
Använd alltid värmeskydd om du ska använda hårfön och/eller andra plattångar, locktångar osv. 
Använd ett milt shampoo och ta lite när du använder de och massor av balsam! 
Prova t.ex balsammetoden? Glöm inte att håret slits om du tvättar håret för ofta. Tvätta gärna högst 2-3 ggr/vecka. Borsta aldrig håret när det är blött.

Övrigt
- Sätt upp håret i en hög, lös toffs när du ska sova.
- Massera hårbotten noga när du tvättar de
- Undvik onödigt mycket ''dåliga'' produkter som hårspray, vax, gele m.m.
- Undvik för mycket sol och vind och klorvatten på sommarn. Badmössa är ju perfekt! Haha nej men tvätta håret så snabbt du kan efteråt annars ;)
- Klipp dig regelbundet hos frisören
- Tänk på att färgning (speciellt blekning) sliter sjukt mycket på håret. Använd hellre toning :)

Mitt hår 2011, åh jag var så nöjd då! 

Awesome god

Ett klipp jag kan se hur många gånger som helst och som fortfarande är lika starkt varje gång jag ser de.
Jag vet att många av mina vänner som läser bloggen redan har sett klippet minst lika många gånger som jag själv sett den. Men jag hoppas verkligen att den kan öppna upp ögonen på någon annan person som kanske har det svårt i livet just nu, eller lever i ett ständigt mörker.
Jag har iallafall gjort mitt val. Jag tror på något större! Och även om vissa folk har vänt mig ryggen på grund av min tro så kommer jag alltid stå fast vid vad jag själv tror på.  Det är bara dom få personerna som är så omogna som inte kan acceptera vem jag är.

''God´s love can´t be explained, only experienced''

måndag 11 mars 2013

2 små händelser från idag...
På väg hem från praktiken så möter jag ett äldre par i en korsning som är ute och går några meter bort.
När dom ser mig gå över gatan så hör jag gubben säga: ''Kolla, där är en ännu en ungdom som går så där snabbt, varför gör dom de!?'' Gumman brevid: ''Jadu, jag vet inte. Stress? Man vet aldrig vart ungdomarna är påväg nuförtiden! Hon ska säkert till sin kille eller nått liknande.''
Det roliga var ju att båda pratade väldigt högt förmodligen pga dålig hörsel och att vi var dom ända personerna där.
En annan sak som hände tidigare idag var när jag skulle öppna min matlåda som bestod av kycklingsallad. Då kommenterade en gammal pensionär: ''Men... äter du löv!?'' (Det var egentligen bladspenat) Och personen var inte ett dugg ironisk utan personen var helt seriöst också ;) Haha... gamlingar kan vara bra sköna ibland!

Kanske inte nån jättestor grej, men har lite brist på vad jag ska skriva ;)