torsdag 3 juli 2014

Torsdag

Dåliga nyheter... Jag kan knappt sätta mig på toasitsen idag på grund av min träningsvärk :( haha! Körde ben & rumpa igår med äckligt tunga vikter för jag brukar oftast köra benövningar på egen vikt och hopp på låda osv eftersom att tunga vikter är värre än lätta vikter för benen när det gäller benhinneinflammationen. Men nu har jag inte haft ont i benhinnorna på länge så då ville jag passa på att kötta loss :D Fattar inte vart inflammationen har tagit vägen? Jag har ju tränat mer än vanligt sista månaden... Blev iallafall front squat, benmaskin, raka marklyft och tunga utfall.

Nu ska jag iväg och jobba hela eftermiddagen/kvällen!

onsdag 2 juli 2014

Jodbrist?

Jag har känt mig lite ''segare'' än vanligt igen under ett par veckor och har märkt att jag har en fööör stor jodbrist (gjorde ett test idag). Sen är mina binjurar smått utmattade också... Och så har vi järnbristen haha! Men det är ingen fara så, tar bara tid att få allt somvanligt igen när jag lägger till tillskotten... Nu blir det väl bara bättre och bättre! 

Har man dåligt med jod i kroppen så funkar inte sköldkörteln som den ska eftersom att jod har stor betydelse för sköldkörtelns funktion, och jag tror personligen att det är därför jag hade sämre värden förut när jag tog blodprover. Det är fruktansvärt många personer som har just jodbrist, det är väldigt vanligt om man säger så, ca 170 000 svenskar har det. Så tänk på att få i er jod... ;) 
Läs gärna DET HÄR inlägget om jod om du vill veta mer om vad det är osv.. 


Skönaste katten ever!

Haha klockren stil ;)

Att variera sin träning

Förutom kosten som är det allra viktigaste så är även variationen av träningen nått av det viktigaste att tänka på! Kör du samma träningsprogram varje vecka och på samma vikter hela tiden så kommer du inte att utveckla dig själv. Man måste utmana sig själv + variera träningen + lägga på tyngre vikter allteftersom och låta svetten rinna nerför ansiktet! Våga testa saker du inte har gjort förut, och planera in pass tillsammans med andra för det är nästan det allra roligaste! Då pushar man på varandra och man anstränger sig faktiskt automatiskt mera.

Igårkväll så körde jag och två till personer 5 olika övningar som vi körde på 4 varv och på tid. På 20 sekunder ger vi allt och i 15 sekunder vilar vi (och inte en sekund längre!!) sen går man vidare till nästa station. Sen körde vi en till typ av cirkelträning där vi tillsammans skulle uppnå 100 repetitioner på varje övning. 

Jag och morsan körde tex intervaller med bildäck här om dagen ;) Det var något nytt som inte jag har testat förut :D På grusväg är det ganska lätt men i högt gräs och på asfalt så suger sig däcket fast i marken. Helt klart något jag/vi ska fortsätta med!!

tisdag 1 juli 2014

Rea på nelly.com

Just nu har nelly.com en stor fet rea på en massa kläder, väskor, skor osv som ska rensas ut och ni hittar rean HÄR! Får se om jag själv skickar efter något... Har hittat jättemånga vita klänningar som jag kanske kan tänka mig ha till studenten sen, då blir det ju billigare och mindre chans att någon annan har lika klänning ;)

måndag 30 juni 2014

Är varannan sommar dålig eller?

Jag tänkte på en sak när jag stod i duschen... 2010 var sommaren ganska dålig (nu menar jag alltså vädret), 2011 var sommaren bra, 2012 var den dålig, 2013 bra, och nu 2014 så verkar den bli dålig nu igen... Är det ett mönster som alltid har sett ut så? 2009 och bakåt minns jag inte alls hur vädret var. Men det var bara det jag ville säga. Vi svenskar pratar ju ofta om vädret #typicalsvenne
Jag har inte ens hunnit bli så där riktigt brun eller ens tagit mitt första dopp för iår! ILLA!!