lördag 25 februari 2012

Enkla träningstips.

Imorgon ser det ut att bli strålande sol så då ska jag ut och springa såklart! Tänkte berätta om lite tips så att du kan variera dina löprundor med styrka och här nere visar jag 3 olika sorters armhävningar.

 Vad jag menar är att jag brukar köra crunches i träden, springa slalom mellan träden osv.. bra träning de!
Var inte rädda för att gå balansgång i lekparken, hoppa hopprep eller hänga i ringar. Det är bara roligt, jobbigt och en grymt bra träning! Så bli lite barnslig när du är ute och springer - ett bra tips ;)

Här är 3 olika sorters armhävningar jag brukar köra.

1. Hjärta
Lägg händerna mot marken brevid varandra så att tummarna och pefringrarna bilder ett spetsigt hjärta.
''Pumpa'' dig neråt och upp igen. Upprepa.


2. Hantel armhävning
Lägg 2 hantlar på golvet. Ta tag i hantlarna och gör som vanliga armhävningar. Tränar samma muskler som övningen ovan.
Bilden är lånad, hittade ingen annan än denna, men den visar rätt tydligt hur man gör :)
3. Omvänd armhävning
Väldigt lätt att göra. Ta te.x 2 stolar mot varandra och sätt nånting däremellan av stål och sen är det bara att dra sig upp!  (Även denna bild är lånad)


2 andra enkla saker jag älskar att göra när jag är ute & springer!



Så kom igen nu! Har du länge tänkt på att börja träna mera på allvar så är våren en perfekt årstid att ta sig ut!
Alla bilder är lånade.

The day has come...

Gjorde nyss en fruktansvärt upptäckt på min lilla hamster Sixten. Han har fått en stooor cancer tumör på sin mage. Det måste vara det.
Verkligen synd att den där lilla stackarn ska få lida. Så måste avliva han så fort som möjligt hos veterinären nästa vecka sen. Sorligt men vill samtidigt bara få de gjort. Han är en gammal gubbe nu, snart 3 hela år!

Min absoluta favorit-bild på Sixten.
Jag dööör så söt han är när han sitter på bakbenen och sen hans små fram tassar som han håller upp :')

fredag 24 februari 2012

kläderkläderkläder...

Här är allt från igår som jag shoppade! :)
Chinos, Cubus 199:-
Jeans/hoodtröja H&M 299:-

Topp, Monki 40:- 250:-

Godmorgon Harbo, Sverige, Världen.

Är nyvaken och glad! Känner på mig att den här dagen kommer att bli bra.
Ingen är hemma här så de kommer nog sluta med att jag dunkar hög musik och så.. Ska ta mig ut på en förmiddags powerwalk också efter frukosten och sen ska jag nog förvandla hela köket till lite bakningskaos.

Vad händer ikväll gott folk? Jag ska nog iväg på tonår om inte annat.

Have a good dag !
Det fick bli en brun och härlig frukost idag... ;)

torsdag 23 februari 2012

Dagen

Sitter just nu och kollar på ''snakes on a plane'' på 6:an. Tänkte att jag kunde slänga in ett inlägg nu i reklampausen!

Dagen idag har varit väldigt mysig! Och det blev en hel del shopping idag också, ovanligt va? :P
Slänger in bilder på allt imorgon.

Vi luncha på Cupido och sen shoppade vi i 4 timmar typ och hade allmänt trevligt :)

När jag kom hem stekte jag en burgare och stack sen iväg till gymmet.
Och nu måste jag tyvärr sluta skriva igen för nuuuu börjar filmen!

Tack för dagen tjejor, ni gör världen till en roligare plats :)<3


onsdag 22 februari 2012

Nyklippt!

Var så trött på min tråkiga frisyr som jag haft i typ 3 år nu så jag bara bestämde mig för att klippa lugg för variationens skull! Jag blev rätt nöjd också :)

Frisören fönade bara mitt hår, det blev liksom stylat av sig själv sen. 0% plattat och 0% hårspray. Endast lite torrshampoo som gav håret mera volym.

And here is resultatet!


Allt nyinshoppat från igår.

Hoodtröja, Lager 157, 150 kr
T-shirt, H&M 99 kr
Leggins, Lager 157, 60 kr
Bondelid tröja, Lager 157, 300 kr 999



 Boots, Dinsko 299 kr 499


+ Ett svart vanligt linne också från Lager 157, 60 kr. 

Utmaning 9. Mina inspirationskällor

Jag har ingen riktigt koll på vad som är mina största inspirationskällor, jag tror nästan att jag inspirerar mig själv eller nått?
Föräldrarna är ju också väldigt duktiga i allt inom träningen så som brukar också kunna inspirera mig till allt.
Sen har jag ju mitt favoritprogram Gladiatorerna som gör mig riktigt taggad till att träna också! Vilka biffar! (Ja, jag vet att minst hälften tar steroider, men rätt coolt att se deras kroppar ändå)

Ojojoj vilken dag! Blev runt 1200 kr fattigare... Lägger upp bilder på allt jag köpte imorgon istället. Var bland annat inne på lager 157 där jag köpte mig en Bondelid tröja. De märket brukar ju vara rätt dyrt. Den skulle kostat 1000 kr men jag fick den för bara 300! :D

Imorgon ska jag klippa mig. Än så länge så håller jag fast om ett beslut om hur jag ska klippa mig, säger inte hur det kommer bli. En sak jag kan säga är att jag är trött på min vanliga frisyr just nu och jag är taggad på att fixa om min frisyr till nått helt annat nu som ni får se imorrn!

Här är 2 frågor som dök upp efter ''frågestunden'' igår:


Måste bara fråga, solar du solarium? eller testat? Det var väldans vad brun du kan bli! (första bilden)
Svar: Nej jag har aldrig gjort och kommer förmodligen aldrig göra det heller. Antar att jag bara har bra pigment. Man får ju mera pigment ju mer man solar och jag börjar sola väldigt tidigt på året, runt april och sen slutar jag sola lite i början av hösten (sista september typ och sen räcker det för mig). Däremot så är det mest ansikte och hals jag solar när det är kallare ute. Bikini skulle vara rätt kallt ;)


Hur fixade du på din blogg så det ser ut som ett "R" på blogger/blogspot loggan vid vänsters sida bredvid din bloggadress? Jag såg det nu när jag gick in till din blogg. :)
Svar: Du går in på design sidan och ovanför den blåa randen där det står navbar så står är det en ruta som det står ''favikon'' på. Tryck bara på ''redigera'' där så laddar du upp en bild. (Högst 200 kb)

Dagens middag. Nått bland de godaste jag ätit på länge! 

tisdag 21 februari 2012

Äntligen!!

Idag är en bra dag! Ska för första gången ut nu på lovet, till självaste staden Uppsala såklart! Åker in mamma och Stefan. Sen åker jag in på Torsdag igen fast med vännerna ;)

Vi ska besöka Lager 157 och en annan butik med endast gymkläder som heter Budo Fitness.
Sen ska vi svänga förbi gränby centrum och där har jag bestämt mig för att gå in på ICA kvantum för att köpa billig ny hårfärg (vill så gärna hitta nån färg liknande Molly Sandéns!!) och sen kanske nått gott tills ikväll, det är ju fettisdagen ;)

På tal om fettisdagen så har jag lyckats ganska bra änsålänge. Till frukost åt jag en kladdkakebit + en chokladbit heheh... Vet att man ska äta semlor men de tycker jag inte om så kör på extra med chokladen istället ;)

Sen kommer vi avsluta med middag på IKEA.

Bäst att jag byter om till vanliga kläder nu. Sitter fortfarande i morgonrock. Man kanske kan köra på skinnjackan idag tom? Varmt ute ju! :)

Personliga frågor!

Här är några vanliga frågor till mig själv som jag dragit ihop helt random på lite andra sidor.
Känner inte för att ha nån stooor frågestund som alla verkar ha nu. För storbloggerskorna är de ju perfekt, men om te.x jag skulle ha de så skulle de kanske bara bli 4-6 frågor?

Men har ni nån fråga så var inte rädda för att fråga i kommentarerna, lovar att svara på din fråga i ett senare inlägg! :)

Brukar du tänka på hur du klär dig i vardagen?
Inte överdrivet mycket, de är lite olika.
På vintern klär jag mig alltid varmt och praktiskt som känns jättetrist medans på våren/sommarn så bara längtar jag efter att kunna fixa snyggare outfits!
Det är så lätt då man bara kan ta någon fräsch topp och ett par jeans medans på vintern så måste jag alltid ta dubbla strumpor, underställ under jeansen och dubbla linnen under tjocktröjan, ni fattar...

Har du nån/några udda talanger?
Haha! Ja alltså... jag kan ju prutta med händerna både i armhålan, mot ögat, knävecket och med bara händerna. Sen kan jag gå på andra sidan av mina fötter också.

Vad ska du göra i sommar?
Har inte så mycket planerat men vet en hel del saker jag vill göra. Ska verkligen ta vara på sommarlovet och resa mycket. Blir förmodligen ett par läger med kompisarna och sena sommarkvällar :)
Om jag har tur så åker familjen ner till Halmstad lika som förra året som var en riktig höjdpunkt! Jag och Bine hade så sjukt roligt där nere tillsammans! Och underbar live musik!

Har du någonsin varit med om något övernaturligt?
Jodå de har jag. En kväll när jag skulle sova i mitt nya rum hos min pappa så ser jag en vit fläck åka genom rummet. Sekunder senare så är det som ett hårt stamp i golvet precis brevid mig. Och sen är det nån som knackar på tv:n som också är brevid mig.
Natten därpå så skulle jag gå upp på toan. Dörren till badrummet stog öppen. När jag närmar mig rummet så faller en sminkväska ner på golvet och ca 5 sekunder efter de så smäller toalocket. Typ som att nån lyfter upp de halvt och sen släpper. Usch!

Hur ofta tränar du?
Ca 4 dagar i veckan + idrottslektionerna i skolan.

Vad drömmer du om att göra innan du dör?
Ända sen jag var liten så har jag haft en fantasi om att stå på en stor scen inför en stor publik och bara rocka fett med nån skön låt, haha! Nej men de finns väl massor. Resa till kalifornien ofc!

Hur ser din framtid ut just nu?
Blir färdig undersköterska efter gymnasiet så hade tänkt att jobba som de i 1-2 år så att jag kan flytta hemifrån. Efter de så vill jag plugga vidare på polishögskolan eller bli nått större inom sjukvården.
Hoppas också på att få resa mycket, njuta av livet och vara allmänt lycklig! :)

Följer du modet?
Ja, och nej? Jag köper nya kläder någorlunda ofta men jag tänker inte på vad som är mode utan ser jag något snyggt så köper jag de utan att jag vet om de är mode elr inte, för vem bryr sig?
Vet att många tjejer nuförtiden gillar byxor/shorts som är höga i midjan. Det är inget för mig. På mig så ska jeansen sitta lågt som sjutton. Jag säger inte att höga jeans är något fult, det passar bara inte på mig..

Om du fick fixa din drömfrisyr oavsett priser och allt, hur skulle de bli då?
Jag skulle för de första sätta i löshår som gör håret fylligare med mera volym, (ingen fjortis-stil som försöker få världens längsta hår) sen skulle jag vilka ha mörkare brunt hår med naturligt färgade slingor. Lockigt och livfullt ska de va!


Hur många unika besökare har du haft som mest på 1 dag?
Rekorden låg på 470 unika besökare ungefär nån dag i juni förra året.

Vilka sporter har du gått på?
Fotboll i hela 8 år, brottning, MMA, innebandy

Är du nöjd med din kropp?
Jarå den duger för mig. Jag ser mig själv som hälsosam och så länge kroppen funkar och jag mår bra så är jag nöjd :) Jag försöker att inte lägga för stora komplex på mig själv.

Favorit klädesaffär?
H&M och NewYorker

måndag 20 februari 2012

Mors på er allihopa!

Lyckan som uppstår när man är på bättringsvägen säger jag bara!
Ganska otroligt att jag har gått från över 40 graders feber igår till bara 37,9 grader idag!
Halsen är fortfarande rätt paj men även den känns iallafall lite bättre, så de kanske inte är någon influensa trots allt? :D
Min mataptit har kommit tillbaka också! Haha, sitter till och med och letar efter goda recept med räkor på recept.nu bara för att jag vill försöka fixa en extra god brunch.

Nu kan jag äntligen få göra lite annat än att bara sitta framför datan och tv:n. Ska påbörja att skriva en ny låt jag kommit på, ta en lång dusch (som jag inte gjort på länge) och sen kanske fixa några coola naglar även fast jag är sämst på att fixa naglarna haha! Klarar inte ens av att fila dom för jag ryser så, måste alltid klippa dom :P


Tack alla ni som har bett för mig, <3 (ni vet vilka ni är) utan era böner så tror jag inte att jag hade mått så här bra just nu. Jag tror helt klart att det här är någon form av bönesvar!

Btw, den här låten ska jag lära mig på piano idag bara för att den är så himla fin!

söndag 19 februari 2012

Värre än värst.

Börjar seriöst bli orolig. Febern ligger över 40 grader och har tagit dubbla alvedon + voltaren för att försöka få ner den, men de funkar inte. Jag kan i stort sätt inte äta nånting och kan inte stå på egna ben, mår illa + ont i halsen. Vad händer egentligen!?
Om det inte blir bättre så måste mamma ringa vårdcentralen och fråga vad vi ska göra.

Nu ska jag försöka få i mig nyponsoppa och nån isglass, sen kommer jag väl somna direkt.

Vilket kul lov jag har ...