fredag 22 februari 2013

Shoppaholic
Linne H&M, Halsband Ur & penn, Klocka vettesjutton var den är ifrån? , Skor H&M, Oversize t-shirt & jeans Lager 157

Nyttig banana split frukost!

Jag började tröttna på mina gamla frukostvanor och kände för lite variation. Så jag kollade runt på nätet och hittade allt möjligt roligt. Tänkte dela med mig av en nyttig version av banana split :)

Det som behövs är:
1 banan
Keso
Frysta bär
Päron
Kokosflingor
Ev kanel

Dela bananen på den avlånga delen och lägg halvan/halvorna på tallriken. (Jag åt upp den ena halvan för hand).
Ha keso över bananen och ev. lite runt om. Efter du haft på keson så har du på valfria frysta bär och/eller frukt. Ha till sist över kokosflingor och krydda med kanel om du känner för de. MÖMMMMS!!torsdag 21 februari 2013

Jag och mamma lirar runt i stan just nu. Jag fick tyvärr några dåliga nyheter hos läkarn tidigare... Kan inte säga exakt vad här på bloggen, men vi kämpar för att fixa den bästa lösningen! Jag ska bli inlagd under ett dygn så fort som möjligt igen också, och det är bara bra att dom gör de även fast de är lite tråkigt.
Nu ska vi vidare till gränby, ha en bra dag alla! :)

onsdag 20 februari 2013

I got the power


Bjuder på några av mina berömda hoppbilder... kvalitén kan ju inte bli så mycket bättre heller ;) Ungefär SÅ taggad var jag på på gymmet idag! :D Både jag och morsan har hjälpts åt och köttat två dagar irad nu. Så imorgon tar vi en vilodag och åker till stan på en massa ärenden och shopping på de :) Blir ett läkarbesök på morgonen, storhandla mat, käka mat/fika på ikea, en sväng till gränby och säkert nått mer jag har glömt. Åh jag bara älskar ''mor och dotter''-dagar! Min mamma är bäst! 

Btw, finns de förslag på nå speciella inlägg jag kan göra? Känns lite torrt med idéer just nu... brainstorma!

tisdag 19 februari 2013

DU

Sluta vara missnöjd med dig själv, du är perfekt. Sluta önska att du såg ut som någon annan eller önskar folk gillar dig så mycket som de gillar någon annan. Sluta försök få uppmärksamhet från dom som sårar dig. Sluta hata din kropp, ditt ansikte, din personlighet, dina påhitt, älska dom. Utan dom sakerna skulle du inte vara du. Och varför skulle du vilja vara någon annan? Var självsäker på vem du är. Le. Det kommer dra personer närmre dig. Om någon hatar dig för att du är lycklig med dig själv så älska dom. Det betyder bara att du är överlägsen över dom. Min lycka kommer inte att bero på andra längre. Jag är lycklig för jag älskar vem jag är. Jag älskar mina brister och att jag inte är perfekt. Dom gör mig till den jag är. Och 'jag' är helt fantastisk.söndag 17 februari 2013

Svar på frågor, sista delen!

Exakt vad hände med dig när du mådde som sämst, innan du fick rätt behandling och så?
Alla tankar bara flyger runt i skallen på mig när jag hör den där frågan, det går inte att få med exakt allt eftersom att det finns hundratals symptom och hypotyreos påverkar varje cell i hela kroppen.
Dom vanligaste är iallafall:
- Jag tappade minst 50% av mitt hår och har aldrig mera något självlockigt, nu är det nästan helt rakt och ganska mycket tunnare
- Jag gick ner ca 6-7 kilon
- Jag fick/har vätskeansamlingar på kroppen, speciellt om kinderna - bara läkare och experter brukar lägga märke till de. Förmodligen så försvinner dom mer och mer.
- Ständigt kalla händer och fötter
- Jag var fruktansvärt deprimerad, orkade inte stå på benen och var kroniskt trött, sjuklig trötthet som inte går att förklara.
- Fick ännu flera psykiska problem som minnessvårigheter, koncentrationssvårigheter, ångest, rädsla, irritation,
- Hade en puls på 48 och väldigt lågt blodtryck

Jag orkar inte skriva en massa flera, men på hypo2 föreningens hemsida så är dom här de vanligaste symptomen. Jag tog bort några som jag inte har/har haft. Annars har/hade jag i stort sett alla dessa nedanför + många fler som inte är med. Så nu kanske ni förstår att kroppen tar stryk när varje liten cell påverkas... :P (många symptom har ju såklart försvunnit!)
 Typiska symtom vid hypometabolism är en kropp som går på lågvarv med låg kroppstemperatur (hypotermi), frusenhet, kroniskt trötthet, utmattning, sömnstörningar/kan sova hur mycket som helst utan att bli piggare, viktuppgång/nedgång, aptitlöshet, muskel- och ledvärk, stelhet, svaghet, mjölksyra- och kramptendens i muskulaturen, ångest, oro, nedstämdhet, irritabilitet, depression, paranoida symtom, koncentrationssvårigheter, försämrat minne, yrsel, huvudvärk, migrän, stickningar och domningar, torrt hår och håravfall, sköra naglar, torr, sval och blek hud, glesa ögonbryn lateralt (den yttre halvan = ett symtom som enbart förekommer vid hypometabolism), torra och svullna slemhinnor, halsirritation, mörkare och hesare röstläge, försämrat immunförsvar, allergier, astma, hörselnedsättning, nedsatt smaksinne, försämrad koordination (ataxi), menstruationsstörningarr, svimningskänsla, blodtrycksförändringar (för lågt eller för högt), låg puls/bradykardi (mindre än 50 slag per minut) eller hög puls, försämrad blodcirkulation (kalla händer och fötter), långsam tarmpassage/förstoppning, orolig mage, långsamma senreflexer, dyspné/andnöd, ökad blödningsbenägenhet/blåmärken, lågt blodsocker/hypoglykemi (då blodets sockerhalt är lägre än ungefär 2-3,5 mmol/l), förstorad tunga, dysfagi (ät- och sväljproblematik) och svullnader, så kallat myxödem, särskilt runt ögonen.

Om du fick göra vad du vill med ditt hår oavsett kostnad hur hade du velat haft de då?
Jag skulle sätta i löshår för att göra det mera fyllligt hos nån frisörsalong med hjälp av keratinvax eller genom flätning. Sen skulle jag väl skaffa nån ny frisyr som jag inte vet riktigt hur, inte för mega långt bara. Sen färga det väldigt mörktbrunt med ljusare naturliga slingor, eller ombre (högra bilden). Finns ju så mycket man vill prova...  :)


Skäms du elr har du skämts över din tro?
Idag så står jag för vad jag tror på och är säker på det jag säger. Tyvärr har vissa folk slutat prata med mig osv när dom har fått reda på att jag är kristen. Men sånt är bara sjukt omoget så jag tar inte sånt personligt. 
Och ja, jag har skämts över min tro förut också när jag var yngre och allt var nytt. Självklart ångrar jag de, men jag har lärt mig av mitt misstag och det är nått jag aldrig vill göra om! 

hur vill du ha ditt bröllop?
Inte den lättaste frågan ;) alla bröllop är ju fina på sitt sätt... För de första så vill jag helst ha ett stort bröllop. Vilken årstid det ska vara vet jag inte. Har fantiserat om både vinterbröllop och bröllop på stranden haha.. Det får gärna vara lite annorlunda och speciellt och självklart med roliga inslag och lite saker man inte förväntar sig. :) 
Vaknade med en fruktansvärd träningsvärk i både lår, rumpa och rygg imorse sen skidåkningen igår. Men det skulle inte stoppa mig från att åka längdskidor idag för första gången på evigheter! Jag och pappa åkte ca 5 km i spåret. Och det gick bra även fast det var plusgrader. Däremot så räknar jag med att vakna upp med dubbelt så mycket träningsvärk imorgon nu... kanske därför det kallas ''sportlov'' ;) Jag lovar att jag inte ska lata mig det här lovet. Det är verkligen dags att börja komma i toppform nu inför läderloppet 1 juni!

Men nu ska jag och farsan kila iväg till ica och handla inför middan som vi ska fixa sen. Senare så rullar jag tillbaka till vackra Harbo igen :) Ha de gött alla!