fredag 21 november 2014

Just sayin'

Haft bästa praktik dagen hittills! Hände flera roliga saker så har skrattat skapligt mycket kan jag säga med både kollegor och patienter ;) Fick även ansvara för två egna patienter idag så att jag får jobba på egen hand. Men nu tar vi helg!

torsdag 20 november 2014

Sammanfattning av hösten

Ursäkta att det blev många selfiesbilder men jag är jättedålig på att ta bilder när jag åker bort på saker/event och umgås med vänner.. Visst, jag har bilder tillsammans med kompisar och så men många vill inte att jag ska lägga ut dom här så därför blir det så. Men iallafall!

Den här hösten har jag:
- Köpt mig en egen bil
- Klippte av mig ca 1 dm av mitt hår och färgade det brunrött
- Började haka på innebandyn igen
- Umgåtts med en massa kompisar
- Var bland annat på kulturnatten som var en av dom roligaste kvällarna på länge
- Gjort totalt galna saker som jag kommer skrattat åt i framtiden ;)
- Sjungit karaoke 4 gånger på 3 olika ställen, blev kallad för ''idol-becka'' en av gångerna haha
- Sett ett par konserter
- Gjort en hel del videos
- Blivit förälskad i alla dessa questbars
- Fortsatt att jobba extra emellanåt
- Har praktik på canceravdelning som jag är på just nu
- Firat några födelsedagar
- Kört åkerbilsrally
- Varit på youth ungdomskonferens
- Haft ''egen tid'' både med mamma, pappa och syrran
- Hittat en läkare som ansökte om licens för min medicin så jag slipper stå utan rätt behandling
- Sist men inte minst så gav jag mig själv en ny start

Jag har alltså haft en riktigt bra höst och varit med om en hel del saker, mest bara positiva saker :D 

åh nej, ännu ett duckface
FF

Jag sov hela 10 timmar inatt och går fortfarande runt i morgonrock. Att vara ensam hemma är nått av det skönaste jag vet, annars känner man sig så begränsad på vad man kan göra liksom hehe.. Det allra bästa är dock när det är helt föräldrafritt hemma en hel helg ;)
Nu under förmiddagen så har jag lyssnat på gladiatorernas spellista på spotify och ''fuldansat'' samtidigt som jag har bakat chokladbollar och kärleksmums och fryst in eftersom att mamma saknade godsaker till kaffet. Satt nu har jag fått dagens träning genom min dans i köket haha.. Sen har jag städat rummet också, bilden under beskriver hur det brukar vara.

onsdag 19 november 2014

Onsdag

Idag har jag för första gången fått tagit blodprov på en riktig människa! Har även fått sett ännu en typ av strålbehandling. Det kändes faktiskt kul att få testa på blodprov även om det var ganska nervöst och så hehe.. Man brukar ju fråga patienten om det är okej att en student sticker för första gången på en person, men nu gjorde vi inte det utan vi körde på ändå och det gick bra även om jag inte gjorde allting helt perfekt kanske. Man måste göra det några gånger innan man kommer in i det. Blodsocker har jag till exempel börjat känna mig helt säker med nu efter att jag har tagit det några gånger, vet att det kommer bli lika med blodproverna snart också.
Att gå upp halv 5 på morgonen är ingen höjdare men det funkar. Lägger mig halv nio på kvällen bara för att jag alltid vill ha minst 8 timmar innan alarmet ringer när jag lägger mig - inte lagt mig så tidigt sen jag gick i låg/mellanstadiet haha, tar medicin 02:30 eftersom att jag alltid tar första dosen två timmar innan jag går upp. Jag kör på T3 metoden fast med NDT istället för lio just för binjurarnas skull. Berättar bara det för er med hypo som läser min blogg, ni andra fattar nog inte riktigt vad det där betyder och de behöver ni inte veta heller ;)


måndag 17 november 2014

Känns bra att själv inte vara patient för en gångs skull ;)

Jag har ju själv legat inlagt på sjukhus flera gånger, inte pga cancer (tack o lov) men iallafall. Så de känns lite coolt att få jobba som personal själv nu! Jag har lite hjärnsläpp och vet inte riktigt vart jag ska börja för det har varit så gaaalet mycket information och nya saker så här första dagen på praktiken. Men det kändes väldigt bra och det var full rulle hela tiden nästan. Alla var trevliga och hälsade på mig och jag kände mig liksom ''välkommen''. :)
Mina arbetsuppgifter innebär att jag får göra det som en undersköterska gör. Idag fick jag till exempel gå och ta blodtrycket på en patient, man tar hela tiden olika kontroller som puls, blodtryck, blodsocker, AF, osv. Sen fick jag följa med en patient på strålbehandling i en annan avdelning som var riktigt intressant att se. Det hade jag inte räknat med första dagen! Jag kommer att få vara med och se flera olika undersökningar som EKG, olika cancerbehandlingar, operation och ja, allt möjligt som finns tillgängligt att följa med på och se.
Sen är det ju grundläggande vård och omsorgs uppgifter som tvättning, ge mat, bädda, dokumentation osv. Det där kändes som väldigt lite men det är många flera uppgifter som jag inte kommer på just nu bara ;)

När jag kör bil

söndag 16 november 2014

Stan

Jag var till onkologiavdelningen idag på Akademiska eftersom att min praktik börjar där IMORGON och fem veckor framåt. Är så himla förväntansfull, nervös och pirrig! Sista veckorna kommer jag liksom få arbeta självständigt och ta hand om några egna patienter :)
Jag småpratade lite med en undersköterska där och fick mitt schema. Sen kollade jag upp vilka stadsbussar som gick dit (för jag är sämst på stadsbussar, hamnar alltid på fel buss...) men jag tror det kommer gå bra. Det SKA gå bra! :D

Unnade mig lite gott på ett mysigt café också...