fredag 24 oktober 2014

Kommer jag tatuera mig?


Dessa tatueringar på bilderna ovan är något som jag själv skulle kunna tänka mig. Jag vill ha en liten tatuering som betyder mycket för mig och jag har länge funderat på en g-klav på handleden som på andra bilden ovan ungefär, eller nått som symboliserar för styrka och mod. Men jag kan inte säga helt säkert om jag kommer att tatuera mig eller inte. Jag vill ju vara helt säker på saken så att jag inte ångrar mig senare i livet. Vart den skulle sitta beror nog lite på vad det är... Men insidan av handleden, foten och skulderbladet är ju nästan finast!

Höstlov

Fredag och ledig dag (somvanligt). Jag har även gjort bort mig (somvanligt). Jag höll på och tömde diskmaskinen med skithög musik som jag brukar och dansade runt skapligt fult i morgonrocken och en toffs mitt på huvudet, samtidigt som jag gör det så går två små ungar förbi fönstret utanför och ser det. Ja vad ska man säga...

Idag tror jag att jag bara ska ta det lugnt. Blev uttagen till match i Uppsala imorgon och sen efter det är det bara hem och fixa sig iordning snabbt för sen blir jag borta hela kvällen och kommer säkert hem sent på natten (morgonen?). Och sen lite jobb på Söndagen. Så det blir full rulle om man säger så ;)
Min bror David kommer hem från Nässjö ikväll så vi ska laga tacos tillsammans och umgås. Det blir nog en vända till gymmet också bara för att inte fastna hemma hela dagen. Blir så rastlös då haha..

Hur fick jag tjockare hår?

Som många vet så hade jag stooora problem med mitt hår förut. Jag har inte världens tjockaste hår i grunden, men jag tappade nästan hälften av allt hår på huvudet förut på grund av en icke fungerande sköldkörtel. Öronen stack liksom ut på sidorna för att det var så tunt, men sen kom det tillbaka! Så nu tänkte jag berätta vad jag har gjorde för att få tillbaka håret jag hade.

1. Den här punkten kan du skippa om du inte har några problem med sköldkörteln ;) För det första så behövde jag ju min behandling för min icke-behandlade hypotyreos. Levaxin gjorde så att jag tappade ännu mera hår, men när jag började med naturligt sköldkörtelhormon istället så blev det lite bättre månad för månad.
 
2. Alla dessa kosttillskott:
Jag vet att man inte vill spendera hundralappar på en massa drycker och tabletter, MEN det är viktigt att du får i dig det dagliga behovet av olika vitaminer och mineraler. Det är inte många som får det genom sin dagliga kost, isåfall måste man äta väldigt varierat och hälsosamt. (Kommer mera till kosten sen). Jag rekommenderar inte vitaminer i tablettform. Flytande form eller pulverform är det bästa. Vad jag använder mig av är dessa godingar:
undefined
Super Booster V1 Greens är en pulvermix av olika alger, gräs, frukter, grönsaker, örter och enzymer
Blutsaft_kartong-flaska-500ml-389x390 


Multivitamindryck som innehåller det mesta som man behöver dagligen.

3. Hårmineralanalys:
Hårmineralanalyser kan du göra på olika hälsobutiker eller vad man ska kalla det. Jag gjorde min i närheten av där jag bor. Det innebär att en person klipper av lite hår ifrån huvudet. På mig fick dom ta djupt från hårbotten eftersom att jag hade toning som satt kvar i längderna. (viktigt att håret dom tar inte är färgat!!) Sen skickas det håret vidare till ett laboratorium och några månader senare får man reda på EXAKT vilka olika mineral och vitaminbrister man har OCH vad man eventuellt har för mycket av i kroppen. Sen får man ett ''recept'' utskrivet på olika kosttillskott som ersätter ALLA dessa brister. Ett halvår senare kan man göra återbesök och göra samma sak igen för att se hur värdena ser ut.
Hela den här processen kostar tyvärr väldigt mycket men jag tyckte ändå det var värt det. Vi hittade saker som jag inte hade en aning om. Det här har inte bara med håret att göra utan jag kände mig även mycket piggare efter ett tag eftersom att man ''fyller på förråden som behöver fyllas''.
 
Håret är idealisk analysvävnad
 
4. Yttre preparat
Tro mig när jag berättar att det finns INGEN produkt som kan trolla fram flera hårstrån på huvudet. Jag har provat många själv. MEN däremot så finns det massor av bra produkter som gör att håret ser tjockare ut och som gör det fylligare! Det jag har märkt är att vissa shampon och balsam ''korvar ihop'' håret istället för att göra det fylligt så det är viktigt att välja bra ett bra shampoo och balsam. Fråga din frisör, dom vet allt. Några olika produkter jag använder som jag är nöjd med:
TRESemmé NATURALS ledord är Professional och Affordable.
 


torsdag 23 oktober 2014

1 månad utan socker

När jag gick i årskurs 6 till 8 så åt jag fika VARJE dag efter skolan. Då menar jag inte mackor och frukt, utan jag gjorde alltid hemmagjord chokladsås och åt mängder med glass till. Gjorde jag inte det så blev det flera kakor eller kladdkaka, eller både och. Jag åt i alla fall sjuuuka mängder med fika. På ett sätt så tror jag det var nått som jag behövde eftersom att jag var så pass underviktig och smal hur mycket jag än åt. Men fööör mycket socker är ju ändå inte bra i längden.

Jag har nu lyckats hålla mig borta från sötsaker och raffinerade kolhydrater (tex chips) i flera veckor. Bästa av allt så är jag inte ens ett dugg sugen på sötsaker alls längre för jag har ersatt sockret till annat. Orsaken till att jag slutat med vitt socker (och håller mig borta från snabba kolhydrater som jag gjort under lång tid) är för att se om jag mår bättre utav det inom flera olika områden.
När jag får i mig socker så bearbetar kroppen alla kolhydrater och jag blir varm, hyper och efter ett tag blir jag istället trött, seg och frusen. Men huvudorsaken till att jag vill utesluta socker just nu är faktiskt pga en helt annan orsak som en läkare har tipsat till mig men som jag helst inte vill skriva här offentligt.. Så jag försöker absolut inte att gå ner i vikt eller något sånt.
En stor skillnad som jag har märkt är att jag inte får en sån där plötslig trötthet en tid efter att man har fått i sig socker. Jag känner mig piggare om jag har en stabil blodsockernivå istället för att få dom där sockertopparna. Humöret blir jämnare, huden blir finare och sömnen blir bättre etc. Det finns alltså en massa positiva saker! :)
Nu tänker jag inte ''förbjuda'' mig själv till att inte äta/dricka socker under hela livet, det är det man äter i längden som räknas ;) Klart man kan unna sig ibland på vissa helger tex. Men just nu har jag som sagt inte gjort det på flera veckor.

onsdag 22 oktober 2014

Standard

Bilden säger väl det mesta. Slutar alltid med att jag sitter vid pianot istället för att göra andra saker jag borde fixa. Eller ja, jag ägnar väl en del tid åt musik dagligen vare sig jag har andra saker att göra eller inte också satteh...

Idag åkte jag in bara på en lektion i skolan. Kändes ovärt från början men jag fick jättemycket gjort på den tiden så det var väl värt det. Ärligt talat så jobbar man effektivare i skolan men man har hellre hemarbete ändå, fattar inte varför egentligen? Imorgon har vi prov i del 1 av 3 i gymnasiearbetet och jag har en riktig ''jag-kommer-inte-klara-av-det'' inställning just nu. Men det får gå som det går. Kanske har en ''nothing-is-impossible'' inställning imorgonbitti istället ;)
Efter det så går vi ut på lov eftersom att vi inte har någon obligatorisk lektion på fredagar! YEES!!

tisdag 21 oktober 2014

Kärlek till dessa byxor

Nu har äntligen mina Freddy WR.UP kommit och dom sitter som en smäck! :D Är hur nöjd som helst! Dom här byxorna kommer helt klart bli mina nya favoriter. Så skönt att slippa jeansmaterial hela tiden också då dom här är gjorda av annat material! Byxorna köpte jag HÄR. Enligt mig så är det den bästa sidan att köpa byxorna på eftersom att det är fri frakt och fri retur. 

Det kändes bara wierd att ta ''rumpfoton'', inte min grej alltså ;) haha! Så den här usla bilden får räcka.

måndag 20 oktober 2014

Hur mitt lov ser ut än så länge

Kanske lite löjligt med en sån här bild men det kändes roligare att göra så än att skriva nån text i ett inlägg ;) 


Ingen skola

Vi fick en ''ledig''måndag idag igen. Eller vi har hemarbete och sen hade vi bara 1 vanlig lektion som det inte ens var säkert att man behövde vara på. Så det kändes ovärt att åka in när man ändå vet vad man ska göra, hehe.
Idag har jag än så länge pluggat (eller ja, nästan), spelat in lite flumm till en ny video, lagat mat, skrivit lite musik, pratat i telefon, och suttit vid datorn. Ja det var väl min dag än så länge! Ska väl åka iväg och gymma senare men vet inte om jag borde göra det för förskylningen... Kanske åker ner ändå bara för att träffa folket. :)

Och så här ser jag ut idag, hejhej!