lördag 13 oktober 2012

Utmaning 26 - Så sover jag

Många vet ju redan att jag har haft mycket sömnstörningar genom åren. Men om man bortser från allt det så är sömnen superviktig för mig.
´På vardagarna så är det lite olika när jag lägger mig beroende på vilken tid jag börjar i skolan morgonen därpå. Men ungefär såhär kan det se ut:

Måndag: läggdags 21:30-22:00 upp 07:00
Tisdag: läggdags 22:00 upp 07:30
Onsdag: läggdags 21:15-21:30 upp 06:10
OSV

Tyvärr har jag lite dåliga vanor på helgerna eftersom jag är en riktig nattuggla, men så är det väl i stort sett för alla ungdomar?
 Om jag ska sammanfatta det hela så sover jag åtminstonde 9 timmar per natt.
Varför? - För att orka med dagen och för att musklerna ska få återhämta sig och byggas upp under sömnen.

Färskvaran

Var ute och sprang för första gången på några veckor idag! :) Och det var SÅ underbart! Blev 5 km i skogen + 2 km cykling. Kände att konditionen var påväg ner, så måste öva upp den lite igen. Ska även göra coopertest (polistest) i skolan om lite över en vecka och jag vill verkligen klara det! Eller jag snarare SKA klara de.
 
 Självklart blev det ett par vurpor i skogen också då jag såklart ville prova dom trångaste stigarna som var både leriga och hala. Jag måste ha sett riktigt ful ut genom den där löprundan, hahah...
Jag har verkligen tagit det väldigt lugnt med träningen den senaste månaden och det har behövts tror jag. Men jag känner mig taggad till att ta tag i den nu igen!
 
Annars idag så har jag varit ensam hemma hela dan. Så jag har sysselsatt mig med en massa pianospelande och sjungit som en idiot, dansat runt i vardagsrummet, lagat mat, bakat, och lite till!
 
 


Lånade mammas töffa kärringcykel


fredag 12 oktober 2012

262 random kommentarer...?

Haha whaat? Märkte nyss att ett gammalt inlägg från förut har fått 262 kommentarer. Och det är typ bara en massa skit och virus? Jag undrar bara: varför?

Här är inlägget

Jag var felmedicinerad i flera år

Nu i veckan fick jag reda på att alla dessa jobbiga perioder jag har haft både psykiskt och fysiskt genom åren som svår depression, obeskrivlig trötthet, viktnedgång, sömnstörningar, även den svåra förstoppningen som jag hade för flera år och myyycket mer har berott endast på sköldkörteln.

Jag har fått antidepressiva mediciner, piller som hjälpt mig sova (men dom har hjälpt mig bra), bulkmedel för att få igång magen osv... men allt gjorde det bara värre utan att jag visste om det.

Idag är jag ju på väg åt rätt håll, men det är ändå så tråkigt att veta att under flera år har jag gått runt med ett problem i kroppen bara för att läkarna inte vet tillräckligt om sjukdomen och inte ansträngt sig.

Folk som hört talas om vad jag gått igenom i detalj fattar inte hur jag har tagit mig igenom skolan, och andra saker jag medverkat i genom den här tiden. Folk berättar för mig hur sjukt stark jag är, och det gör mig så jädra stolt över mig själv!! För mycket jag har gått igenom är ''hemligt'', bara mamma vet exakt allt jag varit med om. Och skulle ni veta allt också så är jag nästan helt säker på att ni också skulle undra hur jag pallat med allt.

Jag har blivit anklagad för att ha anorexi (hypotyreos gav mig kraftig viktnedgång hur mycket jag än åt) eller så har läkarn trott att jag bara har en vanlig depression. Men det gäller att stå på sig!

Många läkare i Sverige har aldrig hört talas om hypotyreos typ 2 som jag har.
Jag och speciellt mamma (som hjälpt mig med allt) måste läsa på själva på nätet om diagnosen. Vi har till och med beställt en bok från USA om den här sjukdomen bara för att läkarna i Sverige är helt värdelösa på det här och vi har själva övertalat läkarn att jag ska ha mediciner som inte ens är helt aktiva i Sverige tyvärr... men dom medicinerna som vi ville ha men som läkarn inte ville ge från början - dom har gjort värdena bra igen.

Men det är ju tur att jag inte kommer att gå helt obehandlad mot det här hela livet, nu kan allt bara bli bättre.
 Jag är så tacksam för dom personer som hjälpt till att hitta orsakerna till allt och jag älskar min mamma så otroligt mycket som tagit mig igenom ALLT!

onsdag 10 oktober 2012

Träningspass för dig som inte orkar ta dig utanför dörren...

Ca 15-20 minuters träningspass som kan utföras enkelt hemma i vardagsrummet.
Släng gärna in 30 sekunders vila då du känner för det (rätt jobbigt att bara kötta igenom allt på en gång ;))
 
Hopprep 3 min (nybörjare: hoppa 1 min, vila 30 sek, hoppa 1 min, vila 30 sek, hoppa 1 minut)
Armbåge mot knä 10 reps per sida
Jumping Jacks 20 reps
Upphopp 10 reps
Box i luften med höga knän 30 sek
Upphopp 10 reps
Sidoplanka (höger sida) 30 sek
Planka 30 sek
Sidoplanka (vänster sida) 30 sek
Utfall 20 reps/sida
Vadpress 10 reps/ben eller 20 tåhävningar
Knä mot armbåge 10 reps per sida
Crunch 20 reps eller 20 sit-ups
Burpees 15 st
Cykel med vridning 10 reps per sida (ligg på rygg och cykla med benen, du ska nudda knäna med armbågarna)
 Knäböj med 1 ben i taget 10 reps per sida eller 20 vanliga knäböj
20 sit-ups (hela vägen upp)
Cykel med vridning 10 reps per sida
Upphopp 10 st
Crunch 25 reps
Planka med 10-20 st benlyft - stå i planka och lyft upp ett ben i taget bakåt (mot taket)
Knä mot armbåge 10 reps per sida
Upp på stol 10 reps per ben
Jägarvila 30 sek
 
 

Tidsinställt inlägg

Några snygga bilder från i Onsdags ;)
 
Det kanske inte syns men trycket i slangen var så högt att det var på gränsen att man ramla bakåt, tur att det inte hände däremot!
 
In da omklädningsrum ;P 

40 kg´s dockan

måndag 8 oktober 2012

Måndag

 
Då var snart den här Måndagen över. Varför går veckorna så fort!? Snart är det väl höstlov också... Men ser verkligen fram emot de lovet! :) Minns att höstlovet var riktigt roligt förra året även fast det bara är en vecka. Men det är då man tar insiativet och gör saker med vännerna! Har redan nu planerat in lite saker jag ska göra den veckan. Bland annat lasergame i Alunda och ev sova kvar där, sen umgås med alla vänner såklart, nån dag i stan och ja, en massa andra saker. Får väl se mera då helt enkelt!
Oj nu blev det ett helt inlägg om endast höstlov, men vad ska jag skriva liksom? Vill ha flera än 1 kommentarer angående ''önskerubriken''!

Todiloo :D

söndag 7 oktober 2012

YOLO

uuuusch, seg dag. Har pluggat och tittat på tv mesta tiden av dagen. Så det är väl lika bra att skolan drar igång imorgon igen! Är så jädra nervös inför ett tal jag ska hålla för klassen bara, vill inte tappa bort mig och bara stå där som en idiot. (Har hänt förut)
Det enda positiva med den här dagen är att solsidan drar igång ikväll med en ny säsong, HALLELUJA :D
 
bjussar på en vacker bild på mig som eve tog på idrotten förut.. redigerade den när jag hade lite tråkigt heheeh... Jag har iallafall fått biffigare armar nu än för typ 3 år sen - STOLT :D

Önskerubrik

Okej nu är det såhär att jag har lite brist på inspiration. Så nu gör jag som många andra bloggare och ber er att kommentera önskerubriker på inlägg! Det kan vara ungefär vadsomhelst. Te.x ''år 2008'', ''mitt liv om 5 år'', ''hur jag tränar'' osv... ni fattar!
Så kom igen nu! Vad vill just DU veta mera om?