lördag 12 januari 2013

Myskväll

Seg dag. Har inge gjort så mycket alls. Men sånna här dagar behövs ju också lite ibland :) Har promenerat lite, lagat middagen här hemma och bakat någon typ av kladdkaka gjort på majsmjöl. Smaka lite sand men annars var den helt okej ;)

Nu ska jag se Edge of darkness som går på kanal 5. Perfekt med lite action en lördagskväll :D Och nästa lördag är de Torstens show kom jag på! Taggad som tusan är jag också! Minns förra året när allt var slut och man skulle åka hem typ halv fyra på natten. Då sa jag till kompisarna ''Ja, de är väl bara att tagga om inför nästa år nu då...'' Typ jätte deppig över att allt var över... MEN NU ÄR DE INTE LÅNGT KVAR!! :D


Matschema från igår

Kostplanen gick bra igår även fast det bara var första dagen. Bara de att samma dag i klassrummet så serverade dom en massa kakor som blivit över, och jag blev ju såklart överlycklig.... tills jag kom på att jag inte fick äta de. Och på kvällen när jag var i Tärnsjö på tonår så serverades de glass till kvällsfikat dessutom. Och då fick jag sitta där med mina tråkiga knäckemackor istället... ;)

Vet inte om nån är så intresserad av det här matschemat men delar med mig av de ändå.
07:30 frukost - Omelett, banan och citronvatten
10:30 mellanmål - 2 st dark rye knäckebröd med mjölkfritt smör och kalkon
12:00 lunch - Lite chili con carne (såå äckligt!!) ungsstekta rotfrukter och grönsaker, ananas och kål. Var tvungen att skippa riset eftersom att dom inte serverar något fullkornsris...
14:30 mellanmål - 1 näve jordnötter, 2 shots aloe vera
17:00 middag - Räkor och quinoa med broccoli + bladspenat, 
19:00 - 1 äpple ;)
22:00 - 2 st dark rye knäckebröd med mjölkfritt smör + kalkon
00:15 - 1 päron + 1 skål frysta hallon

Nån som kanske har bra förslag på goda mjölkfria och mjölfria recept? :D

torsdag 10 januari 2013

INGEN mjölk eller mjöl för min del nu.. omg

Ni anar inte vilket lidande jag ska genomgå dom närmsta veckorna... Jag kom nyss hem från en näringsterapeut får att kolla om jag har en läckande tarm (ännu en sak som har med sköldkörteln att göra), och ja de hade jag. En läckande tarm innebär att tarmluddet och tunntarmen är inflammerad. Den blir genom slitage transparent och genomsläpplig. All näring ur maten tas inte upp och kroppen går på sparlåga.

Absolut INGET mjöl eller mjölk får jag äta under dom närmsta veckorna eftersom att det förstör läkningen och är inga bra saker för tarmarna. Jag ska skriva matdagbok för varje dag och skriva ner alla symptom om jag får några efter att jag ätit. Självklart går jag på behandling mot de här nu så att tarmen ska läka och bli normal igen genom kapslar och nån flytande vätska.

Men det här är inget negativt! :) Det här innebär svar på jättemånga frågor faktiskt. Får jag igång tarmen snart så kommer den att ta upp både maten och medicinerna bättre, och min kropp kommer sluta att gå på sparlåga hela tiden. 

Det jobbigaste nu är vad man ska äta. Jag är tvungen att gå på värsta hälsodieten just nu ;) Ingen glass, choklad eller kladdkaka. Nu är det quinoa, ägg, havremjölk, frukt & bär, fisk, mandelmjöl, kokosfett, you name it. 
Det är jättesvårt att plocka bort många saker bara sådär och läsa vad allt innehåller... MEN JAG SKA FIXA DE! 
I stort sett allt jag ska äta nu är nyckelhålsmärkt. Det är ju lite bättre än en pizza-diet iaf ;)

onsdag 9 januari 2013

Försenade bilder/film från i Måndags

At Jessika´s place :D
En ful film på mej ;) Ser ganska mesigt ut men de var sketans läskigt ska jag säga er. trodde jag skulle flyga av..
Maja & Jessika med frukten :D Nej förlåt, de där har gått för långt nu alltså.
Wiiih!
Btw notera att det är skyddsvästen under jackan som gör att jag ser vääldigt rund ut om magen ;)

tisdag 8 januari 2013

Kan inte låta bli...

Känns som att jag lägger upp en massa olika videoklipp från youtube hela tiden. Hoppas de inte gör nått? ;) Igår när jag var hos Jessika så fann jag denna genom en person på fb. Asså HAHAHA!! Vi garvade ganska rejält iaf :D Speciellt vid 0:33 och 3:03 som helt klart är mina favoriter!

On da buss

På väg hem efter en timmes lektion i skolan. Jag och Evelina hade lite rester att ta igen.
Sen är vårt schema lite muppat den här veckan eftersom att vår mentor har slutat..
Vad ska man hitta på nuu då? Trololololol...

måndag 7 januari 2013

Idag ska vi rida på frukter!!

Vid 14 idag så ska jag och Maja åka hem till Jessika för att umgås och testa på att få rida lite. Får väl se senare hur de går. Tror aldrig att jag och hästar har gått ihop riktigt... Men förmodligen så kommer jag hem utan skador eftersom att Jessika sa att hon hade fått hem en snäll och liten häst (frukt) ;) Ser fram emot de faktiskt! :D

Sen imorgon börjar skolan för min del. Blä.

Slänger in en bild på mig själv som osminkad och i uppsatt hår för jag jag nästan aldrig gör de? Skärpning på mig. Men de är för att jag använder smink för ofta. Jag är rädd för vad andra folk som alltid har sett mig med smink på ska tycka. Men här har ni de! (däremot så finns de mkt värre bilder)
MEN TAGGA PONNYRIDNING NURÅÅ!!! :D

söndag 6 januari 2013

Pansar kommenterade min instagrambild, haha!!


Man blir ju lite extra glad när man får en söt kommentar av sin favorit gladiator!! :D Han skrev ju t.o.m puss och allt ;) Hahaha! Lirarn! (Tryck på bilden för större resultat)

Och jag har koll på om hans instagram är fejk eller äkta. Det finns en massa privata bilder på hans familj, hem och från bakom kulisserna  osv. Och på hans blogg står de att han heter peterblaha på insta :)