lördag 7 juni 2014

NU KÖR VI!

En bra frukost + celsius + smärtstillande + liniment + L-tyrosin + perfekt väder + löparskorna på = JAG ÄR REDO FÖR LÄDERLOPPET 2014!!

fredag 6 juni 2014

Snart är det dags!!!

Så nervös och pirrig inför imorgon! Samtidigt så ser jag fram emot det nå fruktansvärt mycket! Vill bara kötta loss och ge allt genom folkmassan som kommer skrika och heja på genom hela vägen! Och känslan av att springa i mål efter 27 km!!
Har dock haft problem med magen nästan hela dagen idag, vet inte om det beror på all gluten som jag ätit både igår och idag...? Men äsch, det är sånt brukar försvinna. Längtar tills jag kan gå tillbaka till det som jag brukar äta hehe.. Tror jag måste lugna mina nerver lite också ;)

Känner på mig att nått sånt här liknande kommer hända mig imorgon:
#typicalbecka

torsdag 5 juni 2014

Min situation just nu

Satt inne på mitt rum, tog fram mitt nattlinne som har en gris på sig och tänkte gå och duscha och göra mig klar för kvällen. Sen när man kommer ut så har mamma och stefan nån man från gymmet på besök... Så nu är jag fast inne på mitt rum igen. Vill inte direkt gå ut osminkad i min gris-pyjamas med en toffs mitt på huvudet! Haha! tonårsproblem... Om ni tex klickar här så har ni ett annat exempel på hur jag kan se ut om jag inte har mitt gris-nattlinne.


Vinst & svullen mage och kolhydratuppladdning

JARRÅ vi (våran klass) vann fotbollsturneringen på skolan iår!! Och jag klarade av att spela hela tiden trots skador! Eller ja, jag tog ju smärtstillande satteh....

Nu är jag hemma iaf. Mätt, trött och glad. Idag har jag börjat ladda upp med extra kolhydrater inför läderloppet för att fylla på mina glykogenlager till max!! För 5 dagar sen så gjorde jag ett ''tömningspass''. Det innebär att jag tömmer mina glykogenlager så mycket jag kan innan själva uppladdningen börjar för att få bättre effekt när jag ska fylla glykogenlagerna till max. Tömningen gör jag 5 dagar innan tävlingsdatumet (måndags) genom ett hårt träningspass på 1-2 timmar (jag körde löpning 10 km + lite innebandy på kvällen + ett hårt pass i tisdags). Jag drog ner på kolhydraterna några dagar också för att få ner glykogenlagerna, men jag utesluter aldrig kolhydrater totalt! Speciellt inte efter ett träningspass! Vilan är också viktig, något jag har lite svårt för ;) Självklart måste man vila ifrån träningen dagarna innan tävlingsdatumet också för att fylla på glykogenet.

Eftersom att jag äter minimalt med fibrer från idag tills lördag så innebär det att jag har ätit pasta, alltså en massa gluten. Jag får inte ont i magen av gluten men FY SJUTTON vad svullen jag blir efter det!! Ser seriöst ut som att jag är gravid i 5e månaden hahaha! Orkade inte fixa glutenfri pasta så får skylla mig själv... Fibrer suger upp vätska ur kroppen som jag skrev tidigare, vätska som jag kommer behöva ha under loppet, därför äter jag så lite fibrer just nu som möjligt. Nu är det inget marathonlopp jag ska springa direkt men jag vill ändå gå ''all in'' ;) Det är ju trots allt totalt 27 km som gäller på lördag.


#typicalbecka

När jag sprang till bussen så hör jag nått som smäller jättehögt. Det första jag trodde var att någon bil fick punka eller nått.. Blev skiträdd haha! Men sen tittade jag i min väska och upptäcker att mitt tupperwear-burk som jag hade hällt Celsius i hade spruckit! Kolsyran hade gjort att muggen inte pallade trycket när jag sprang.. Ja, det är ju väldigt typiskt mig att det ska hända. Hann inte vända om och hämta nya kläder heller satteh det är väl bara att göra sitt bästa av situationen!
Sen såg jag att jag hade en till Celsius i väskan (oöppnad burk) som kom från ingenstans. Tänk om den också spricker sen!? För det här var säkert inte sista gången jag sprang till en buss idag. Gör det typ två gånger om dagen, minst. Haha

/ Mvh en arg tjej som aldrig ska köpa kolsyrade drycker igen

Fotbollsturnering

Idag är det den årliga fotbollsturneringen på min skola. Vi ska vara på fyrishov. Och jag kan verkligen inte bara sitta och titta på! Sen måste man ha minst en av respektive kön på planen och ingen annan tjej i min klass vill spela... förutom jag hehe.. Har alltid älskat och kommer alltid älska fotboll! Förra året kom vi 2a, förlorade i finalen mot lärarna när dom fuskade och tog in andra personer i laget (!!)
Har bara bajsont i benhinnorna och har fått en skada i mitt högra ben nu också tydligen som jag inte alls vet vad det är? Känns riktigt obehagligt iallafall. Tänkte först om det var muskelbristning men nu vet jag inte. Sorry om jag klagar på mina skador hela tiden men jag blir seriöst galen på det! För JAG VILL INTE MISSA varken läderloppet eller den här turneringen! (Speciellt inte läderloppet då) Gaaahhh!! Blir smärtstillande nu och sen ska jag prova spela. + En celsius att trösta mig med ;)

onsdag 4 juni 2014

Dom 3 vanligaste misstagen inför ett lopp

1. För lite mat

Om du inte har ätit tillräckligt med kolhydrater (som är den viktigaste energikällan) inför en tävling kan ditt glykogenförråd ta slut. Det leder till att din kropp börjar bränna fett och proteiner, vilket gör att att du måste sänka tempot och du har inte samma energi. Fett kräver mer syre för att förbrännas och måste transporteras med blodet till musklerna.

2. För mycket fibrer 

Fiberrik mat ligger kvar länge i tarmen och kan leda till obehag under tävlingen. Dessutom suger fibrerna upp vätska som du behöver under tävlingen.

3. För mycket snabba kolhydrater

Ät inga snabba kolhydrater före tävling. Gör du det kommer blodsockret att höjas för snabbt och insulin kommer att frisättas vilket gör att blodsockret snabbt sjunker igen. Det vill säga, precis efter starten.


Källhänvisning: http://www.sats.se/lar-dig-om/kost/ladda-infor-loppen/

måndag 2 juni 2014

1 mil

Äntligen har jag genomfört min första löparmil för iår! Bättre sent än aldrig ;) Jag har ju kört många men korta sträckor istället för långa pga benhinneinflammationen. Och jag springer nästan alltid i mjuk terräng som automatiskt blir jobbigare också.
Idag sprang jag runt om i Viby men jag sprang nästan bara på kanterna längs grusvägen, alltså i det halvhöga gräset för att få ett så mjukt underlag som möjligt och det är skapligt jobbigare än när man springer vanligt grus för man måste lyfta knäna högre upp än vanligt när man springer.. Det måste vara ett mirakel att jag inte fick en enda fästing på mig ;) Sen fortsatte jag mot spåret och körde nått varv där och sen till Viby igen och hemåt.

Tyvärr måste jag ta voltaren för att klara av att springa så där långt. Det är både smärtstillande och inflammationsdämpande (tror dock inte att några piller kan ta bort gigantiska och stenhårda knölar i benen som det blir när man har benhinneinflammation..) Men smärtan känner jag inte alls av när jag har tagit voltaren! Försöker däremot ta smärtstillande lite som möjligt. En massa piller är ju inte bra överhuvudtaget för exempelvis levern.

Ger min löparrunda 4 av 5 toast haha! Lovade mig själv att det inte skulle bli mer än en timme och det blev det inte, sen sprang jag som sagt i ganska jobbig terräng (högt gräs och skog). Höll nästan samma tempo hela tiden. En liten ursäkt är att jag gick ca 500 m i början också, och det tog lite av tiden ;)

söndag 1 juni 2014

1a juni


Några bilder från idag. VI har varit på ön i Hedesunda och solat, besökt dom stora gamla och ruttna broarna i Gysinge vid naturreservatet (sjukt fint där!), road 56 har öppnat upp sin nya pizzeria och det kom fullt med folk dit hela tiden! Och så vidare... Kan inte fatta att det redan är juni!! SOMMAR!