tisdag 27 december 2011

Okej jag behöver bara få det hära ur mig.
Är så galet trött på allt tjat om ''den perfekta kroppen''. Överallt på stan så ser man rubriker där de står allt från ''gå ner 5 kg på 1 vecka'', ''bli smal på 1 månad'' osv osv osv...
Det skrämmer mig hur mycket det faktiskt påverkar unga tonårstjejer. Det blir fler och fler personer (Speciellt tjejer) som lider av anorexia och bulimi.
Till och med barbiedockor ska alltid vara perfekta tillgjorda!? Jag menar har ni nånsin sett en mullig barbie nångång? - Nej.

Visst kan dom där irriterande rubrikerna hjälpa många överviktiga personer att gå ner.
Men det finns faktiskt tusentals personer som är underviktiga och inte kan gå upp precis som att vissa inte kan gå ner. Och det kan vara minst lika jobbigt!

Folk brukar inte säga till andra att dom är tjocka och borde gå ner i vikt, men till en underviktig så kan man hur lätt som helst säga ''åh vad smal du är! äter du inget!?'' Det är exakt samma sak som att säga att nån är tjock. Yepp så är det, har själv hört de många gånger.

Varför har dom inga rubriker där det står ''Gå upp 3 kilo på 1 vecka''?
Jag har själv haft problem med min vikt, förut var jag vääldigt spinkig och underviktig och vägde mycket mindre än vad jag skulle göra. Nu tänker ni säkert: vadå underviktig? Ät mer mat!  - Men det är inte så lätt.
Men idag har jag lagt på mig en hel del kilon och vet ni vad? - Det är jag stolt över.
Det känns mycket bättre att ha lite former och muskler än att se ut som en platt slingerpinne.

En undersökning visade att ca 80% av alla som röstat kände sig för tjocka, 7% kände sig för smala och nån ynka % kände sig helt nöjda. This is bad...

Kom igen nu! Låt dig inte frestas av ''gå ner 5 kg'' rubrikerna. Du ÄR vacker precis som du är!
Sluta klaga på era kroppar och älska er själv istället! Man mår sååå himla mycket bättre då! :)


4 kommentarer:

Jo sa...

Helt rätt! bra skrivet!!

Nadja sa...

Tack. =) Önskar trevlig kväll! =)

Bea sa...

Håller me! Är också SJUKT trött på bantings reklamer och photoshoppade modeller...Förstör liv.. Man ska va nöjd med sej själv! :)

beccis sa...

vad tycker du om mitt nya nagellack? :)