onsdag 14 maj 2014

Sämre värden igen

Läkaren ringde idag med mina provsvar och berättade att mitt järn är alldeles för lågt och även att T3 och T4 (sköldkörtelhormoner) är lägre än vad dom har varit. Om jag fattat det rätt så är det järnbristen som gör att min medicin inte tas upp i kroppen.

Min kropp har tydligen svårt för det här med järnet för det har jag ju alltid haft problem med. Så fort jag slutar med järntillskott så blir det ju järnbrist igen och sen när jag tar tillskott så blir det liiite bättre igen. Det var ju nån period förut när det var som allra sämst då jag kanske skulle läggas in och få järn i droppform men det blir ju för ''dyrt'' för sjukvården... -.- då låg järnet på 5 i referensvärde. Nu ligger jag på 9 tror jag. En normal människa kan ha runt 35 i referensvärde i järn.

Jag är ändå glad över att jag mår hyffsat bra. Jag tror ärligt talat inte att många skulle orka träna i de tempot och i den mängden som jag gör och samtidigt plugga stenhårt med stress hela dagarna MED dom här värdena.
Det jag märker av mest är att jag är och har varit väldigt känslig och irriterad på allt möjligt under flera veckor och just det är ett av dom främsta symptomet på att man har järnbrist. Det fick jag reda på idag och jag tänkte ju direkt att det stämde in på mig. Men självklart kan jag vara lika glad och sprallig i längden ändå ;) Man kan bara inte alltid vara på topp.

Jag har inte cancer, jag är inte döende. Jag har bara en sköldkörtel som är lite efterbliven och några mineraler i kroppen som inte tillverkas i den mängd som det ska..


3 kommentarer:

Anonym sa...

Du är en kämpe!

Anonym sa...

Du är en kämpe!

Ellen Lundberg sa...

Styrkekramar sänder jag dej Becka! <3
http://finlandsgullet.wordpress.com/