fredag 12 oktober 2012

Jag var felmedicinerad i flera år

Nu i veckan fick jag reda på att alla dessa jobbiga perioder jag har haft både psykiskt och fysiskt genom åren som svår depression, obeskrivlig trötthet, viktnedgång, sömnstörningar, även den svåra förstoppningen som jag hade för flera år och myyycket mer har berott endast på sköldkörteln.

Jag har fått antidepressiva mediciner, piller som hjälpt mig sova (men dom har hjälpt mig bra), bulkmedel för att få igång magen osv... men allt gjorde det bara värre utan att jag visste om det.

Idag är jag ju på väg åt rätt håll, men det är ändå så tråkigt att veta att under flera år har jag gått runt med ett problem i kroppen bara för att läkarna inte vet tillräckligt om sjukdomen och inte ansträngt sig.

Folk som hört talas om vad jag gått igenom i detalj fattar inte hur jag har tagit mig igenom skolan, och andra saker jag medverkat i genom den här tiden. Folk berättar för mig hur sjukt stark jag är, och det gör mig så jädra stolt över mig själv!! För mycket jag har gått igenom är ''hemligt'', bara mamma vet exakt allt jag varit med om. Och skulle ni veta allt också så är jag nästan helt säker på att ni också skulle undra hur jag pallat med allt.

Jag har blivit anklagad för att ha anorexi (hypotyreos gav mig kraftig viktnedgång hur mycket jag än åt) eller så har läkarn trott att jag bara har en vanlig depression. Men det gäller att stå på sig!

Många läkare i Sverige har aldrig hört talas om hypotyreos typ 2 som jag har.
Jag och speciellt mamma (som hjälpt mig med allt) måste läsa på själva på nätet om diagnosen. Vi har till och med beställt en bok från USA om den här sjukdomen bara för att läkarna i Sverige är helt värdelösa på det här och vi har själva övertalat läkarn att jag ska ha mediciner som inte ens är helt aktiva i Sverige tyvärr... men dom medicinerna som vi ville ha men som läkarn inte ville ge från början - dom har gjort värdena bra igen.

Men det är ju tur att jag inte kommer att gå helt obehandlad mot det här hela livet, nu kan allt bara bli bättre.
 Jag är så tacksam för dom personer som hjälpt till att hitta orsakerna till allt och jag älskar min mamma så otroligt mycket som tagit mig igenom ALLT!

5 kommentarer:

Liene sa...

Hej!

Har också haft alla möjliga krämpor, inte så stora dock. Jag tror den enda rätta utvägen var Gud och Bibeln. Det sägs ju att Guds ord även helar. Jesus dog för oss och tog på sig all synd och sjukdom. Du är kristen som jag ser för hittade din blogg genom kristnabloggar.com så tror verköligen din tro kan hjälpa dig. Annars är det väldigt bra, att du aldrig ger upp:) men glöm inte att du behöver inte gå ensam, även om din mamma stöttat dig. Det finns också en Gud.

Rebecka Eklund sa...

Hej Liene :)

Jag har inte vänt tyggen ifrån men kristna tro genom dom svåra tiderna. (visst har jag haft många svackor) Men jag vet att gud har en plan för mig och jag har även blivit helad för vissa saker. Jag vet att jag aldrig är ensam.
Att min mamma alltid funnits där för mig betyder att hon har bett mycket för mig samtidigt som hon har stöttat mig <3

Rebecka Eklund sa...

Hej Liene :)

Jag har inte vänt tyggen ifrån men kristna tro genom dom svåra tiderna. (visst har jag haft många svackor) Men jag vet att gud har en plan för mig och jag har även blivit helad för vissa saker. Jag vet att jag aldrig är ensam.
Att min mamma alltid funnits där för mig betyder att hon har bett mycket för mig samtidigt som hon har stöttat mig <3

Anonym sa...

Hej. Hur gick ni till väga för att få diagnos? Finns det specialist läkare man kan gå till eller hur gör man när man inte blir tagen på allvar och när proverna dom tar på VC är bra?

Mvh Erica

Rebecka Eklund sa...

Hej Erica!
Det är en lång och komplicerad sak. Jag har ju mått dåligt under flera år och tillslut så insåg min mamma att det kan inte bara vara depression.
Så hon krävde att prover angående sköldkörteln och annat skulle tas eftersom att hennes jobbarkollega hade samma problem som hon berättat om, och det var då läkarna hittade de.
Många läkare i Sverige vet tyvärr inte så mycket om dom här problemen. Har du en dålig läkare som inte förstår din situation så BYT! Min mamma har även mejlat specialister och patienter med samma diagnos över nätet som hjälpt.
Om du är frisk enligt blodproverna men ändå har symptom så kan du lida av hypotyreos. Läs mer på den här grymma hemsidan: http://www.hypo2.info/