måndag 24 juni 2013

In your face alla läkare, IN YOUR FACE !

Jag vet inte vart jag ska börja. Jag skulle kunna skriva en hel bok om det jag ska skriva nu, men jag ska försöka hålla det kort så att så många som möjligt ''orkar'' läsa. (Jag brukar själv hoppa över att läsa långa inlägg på andra bloggar satt..)

För nästan exakt 2 månader sen så började jag med en ny medicin som är ett naturläkemedel. Det är sköldkörtelhormon direkt tagen från en gris sköldkörtel. Det här läkemedlet förbjöds i sverige för flera år sen pga att det var för dyrt. För att få det här läkemedlet så måste man ansöka om licens genom läkemedelsverket. Självklart accepterade dom inte mitt fall eftersom att sjukvården är så kräsna och inte lyssnar, men vi beställde hem det här på egen hand från Canada och vi lyckades faktiskt. Men det kommer alltid finnas en risk för att det fastnar i tullen. Därför så kommer vi fortsätta att söka licens på medicinen.

Nuförtiden så skrivs nästan endast levaxin ut till dom sjuka bara för att det är de billigaste. Den innehåller endast 1 av 4 sköldkörtelhormoner som man behöver... 1!!! Jag har aldrig mått så dåligt som när jag tog den medicinen, det var så otäckt hur jag förändrades både psykiskt & fysiskt vid den tiden så dom tabletterna tog vi bort direkt. Sen gick jag på hormonet T3 under augusti tills nu. Och den har funkat bra. Men det har ändå inte räckt till. Jag har mått sämre än vad jag vågat berätta för dom flesta av mina kompisar under hösten, vintern och början på våren. Det är en anledning till att jag fick ta igen min praktik nu på sommarn, för jag var ett vrak i mars även fast det inte syntes ute bland vännerna.. 

MEN! När mamma ordnade den här naturliga medicinen så har jag blivit som en helt ny människa! Och det har bara gått 2 månader!! 
- Jag har aldrig konstant iskalla händer och fötter längre som förut. Precis som läpparna kan bli blåa när man fryser så blev min naglar helt blåa. Jag har aldrig sett något liknande.
- Jag hittar inte stora hårtussar i duschen när jag duschar längre
- Jag har gått upp nästan 10 kilo sen förra sommarn (det beror också på styrketräningen)
- Jag har fått en bra självkänsla och självförtroende, och skulle LÄTT kunna ställa mig mitt inne i en affär och skrika nånting random rakt ut (ett gott tecken på att den riktiga becka är tillbaka..) ;)
- Känner mig aldrig deprimerad längre,
- Blodtrycket är inte lågt längre, nu är det helt perfekt!
- I samband med att blodtrycket är bättre så svimmar jag inte längre som jag gjorde förut
- Jag älskar livet och har inte varit så här lycklig på över 4 år! 
- Sömnen har jag fortfarande svårt med ibland, men jag tror/hoppas det blir bättre sen de med.

Sist men inte minst så undersökte min massör mig för bara ett par veckor sen. Han skulle se om det blivit någon skillnad på min kropp efter bara en månad av den här medicinen. 
Förut så var jag galet stel, jag var som en 80-åring i kroppen haha! Nej men jag fick kramper, hade huvudvärk pga att jag var så spänd över hela ryggen. Allt var liksom helt kaos i muskler och leder. 
Men den gången när han undersökte mig så började morsan nästan grina av glädje. Den här massören blev helt paff och förstod först ingenting! HUR var det möjligt undrade vi alla! Då så strechade jag aldrig för det var det värsta som fanns. Det gjorde bara ont. Enda sen den dagen så strechar jag flera ggr i veckan! 
Alla spänningar i ryggen var borta, det gick att böja ben och armar mer än någonsin. Det var helt sjukt!!

Idag när jag var hos läkaren så var det första gången som jag kunde svara ''Jag mår utmärkt!'' när hon frågade hur jag mådde. Har varit sämre svar innan dess kan jag säga... Från början så trodde vi att hon skulle bli förbannad när hon fick höra vad vi hade gjort, men ovanligt nog så gick allting bättre än förväntat efter att hon fick höra våran förklaring (tack gode gud!). 
När vi gick igenom listan på alla provsvar så var det endast förbättringar! Visst, det är många saker som ligger på gränsen fortfarande, men när jag ska träffa min näringsterapeut nästa vecka så har hon skrivit ner alla vitaminer och mineraler som jag kommer behöva för att boosta upp mig ännu mera nu. Vissa kanske minns hårmineralanalysen jag gjorde? 

Jag och mamma kom verkligen hoppandes ut från sjukhuset idag kan man säga, haha! ÄNTLIGEN!! :D 
Det går inte att beskriva vad vi har gått igenom, det har verkligen krävt mycket blod, svett och tårar dom här åren. Men på ett sätt så ångrar jag ingenting. Det har gjort mig till den jag är och det känns som att allt var menat att hända, för allt det dåliga har bara lett till bra saker.

Hade ingen ''före bild'', men minns tydligt att det här var mitt bästa  som jag kunde nå fötterna. Dat face.. 
4 veckor senare (somsagt helt utan streching!!) satsa på spagat nästa? ;) haha
2012, slingerpinne på som minst 46 kg. På ryggen så stod skulderbladen ut och både revben & ryggkotor syntes. Aldrig mer!
Komplicerad diagnos som kräver många frågor...
Jag nuförtiden ;) Kanske inte världens vackraste bild, men den visar ganska bra hur jag mår :D

2 kommentarer:

Lena sa...

Nu blir det bara bättre & bättre!!!
Bra jobbat! Nu fixar du allt!
Kram

Anonym sa...

Heja Becka! :D Va glad man blir! Du är en riktig kämpe!