onsdag 2 juli 2014

Att variera sin träning

Förutom kosten som är det allra viktigaste så är även variationen av träningen nått av det viktigaste att tänka på! Kör du samma träningsprogram varje vecka och på samma vikter hela tiden så kommer du inte att utveckla dig själv. Man måste utmana sig själv + variera träningen + lägga på tyngre vikter allteftersom och låta svetten rinna nerför ansiktet! Våga testa saker du inte har gjort förut, och planera in pass tillsammans med andra för det är nästan det allra roligaste! Då pushar man på varandra och man anstränger sig faktiskt automatiskt mera.

Igårkväll så körde jag och två till personer 5 olika övningar som vi körde på 4 varv och på tid. På 20 sekunder ger vi allt och i 15 sekunder vilar vi (och inte en sekund längre!!) sen går man vidare till nästa station. Sen körde vi en till typ av cirkelträning där vi tillsammans skulle uppnå 100 repetitioner på varje övning. 

Jag och morsan körde tex intervaller med bildäck här om dagen ;) Det var något nytt som inte jag har testat förut :D På grusväg är det ganska lätt men i högt gräs och på asfalt så suger sig däcket fast i marken. Helt klart något jag/vi ska fortsätta med!!

Inga kommentarer: