Du behöver (ca 12 bitar:)
1 stort äpple (skalat, urkärnat och hackat i små bitar)
1 stort ägg
2 äggvitor
2 1/2 dl brun farin
2 msk olja
1 msk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
1 krm salt
1 1/2 dl kakaopulver
Gör såhär:
Koka äpplet mjukt i 1 msk vatten på låg värme på spisen. Låt kallna helt och mixa sedan helt slät med en mixer.
Sätt ugnen på 175 grader. lägg ett bakplåtspapper i en liten långpanna. Vispa ägg, äggvitor och socker pösigt. Blanda i äpple, olja och vaniljsocker.
Sikta ner mjöl, bakpulver, salt och kakao och vänd försiktigt in i smeten.
Bred ut smeten och grädda mitt i ugnen ca 15 min. Kakan kan vara lite lös när den tas ut ur ugnen, så låt den svalna i formen ca 1/2 timme innan den skärs upp i bitar.
Måste erkänna att den här kakan slår en vanlig kladdkaka!
Och nej den smakar inte äpple, det är äpplet som gör den underbara smaken genom sin saftighet blandat med kakaon ;)
Receptet och bilden är lånad från en blogg där jag hittade receptet :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar