söndag 12 januari 2014

Alla kosttillskott och vitaminer jag tar, och hur dom funkar!

Jag skriver bara kortfattat om produkterna. Vill ni veta mer så får ni helt enkelt bara googla på dom.

- Movitotal kvinna
Innehåller det allra mesta och viktigaste vitaminerna och mineralerna man behöver. Speciellt utvecklat för kvinnans behov men finns även en variant för män. Smakar tjurpiss men efter ett tag så vänjer man sig ;) Jag tar en shot varje morgon som är mellan 15-30 ml.

- Blutsaft
Det här är inget jag tar just nu. Men jag har gjort förut. Produkten är endast till för att verkligen få upp järnet i kroppen. Jag tycker det här är den bästa botemedlet för att få upp sina järnvärden eftersom den är lättupptaglig till skillnad mot andra järnpreparat i tex teblettform. Den ger ingen förstoppning heller som järn annars brukar göra i andra former.

- Aloe vera
Också ett tillskott som innehåller en massa vitaminer. Jag tar den främst för att rensa ur kroppen och för att hålla magen igång eftersom den är ''renande'' för kroppen. Kronärtskocka i droppform håller också magen igång.
Aloe vera bevarar mag-balansen och hjälper kroppen att behålla ett normalt ph-värde.


- MSM
Har endast tagit den i 5 dagar och tar den för att förhindra benhinneinflammation under hård träning. MSM är en svavelsyra som hindrar nedbrytningen av brosk i kroppen och snabbar på läkningen av idrottsreleterade skador. Bra för bland annat cellerna, huden, håret, reumatiska besvär, hjärt och kärlbesvär och en massa andra saker.
Jag har läst på HÄR om MSM.


- Adrecomp
En av mina favoriter! Innehåller binjureextrakt för att stärka utmattade binjurar. Ger en normal energiomsättning och normal mental prestation. Några veckor efter att jag började med adrekomp så började jag genast få energin tillbaka. Tagit dom i säkert över ett år. Jag behöver det främst när jag ska höja min medicin och när jag tränar hårt för att ge binjurarna en kick till att orka göra det dom ska. Binjurarna och sköldkörteln hänger mycket ihop.


- HCL plus (saltsyra)
- Para-pack
- Minplex B
- kaliumplus
- Vitamin E plus
- Enzym - normal matsmältning
Några tillskott i tablett form som jag har tagit förut i samband med att jag gjorde en hårmineralanalys. I en sån analys så ser man exakt vilka brister man har i kroppen och sen får man ett recept på alla tillskott man behöver! Jag tog ca 30 tabletter om dagen. Men oj vad det hjälpte!!

Erfa THYROID
Sist men inte minst så tar jag ju naturliga sköldkörtelhormoner direkt från gris. Egentligen så räknas det mer som ett tillskott istället för medicin. Men det här är inget som vem som helst ska ta utan det är endast för folk som har hypotyreos som jag har. Den innehåller alla hormoner som sköldkörteln tillverkar: T1, T2, T3 och T4. Vanligt levaxin som andra med hypotyreos får innehåller bara T4, och därför brukar det inte räcka till. Jag mådde personligen skit av levaxin.

2 kommentarer:

Ellen Lundberg sa...

Har aldrig testat sånt. Men Aloe Vera en gång. Tyvärr fick jag ont i magen. :(
http://finlandsgullet.wordpress.com/

Rebecka Eklund sa...

Det är helt normalt att man får ont i magen av aloe veran för jag får också det ibland. Men smärtan bara är bra eftersom det betyder att tarmarna håller på att gå igång! Det brukar bli bra i längden, dom första veckorna är dom värsta...